Ingrediënten
Schaal
- 150 gr geraspte mozzarella
- 55 gr amandelmeel
- 1 el psyllium vezels
- snufje zout
- knoflookpoeder naar smaak
- uienpoeder naar smaak
- paprikapoeder naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg de geraspte mozzarella toe aan een magnetronbestendige kom en plaats de kom 30-60 sec in de magnetron, totdat de kaas is gesmolten. Voeg dan de psylliumvezels, amandelmeel en de kruiden toe en kneed dit met de handen goed door elkaar.
- Vorm van het deeg twee ballen en leg elke deegbal tussen twee vellen bakpapier. Pak nu een deegroller en rol beide deegballen zo dun mogelijk uit. Hoe dunner hoe knapperiger je tortilla chips. Snijd het deeg in driehoekjes (ca. 36) en plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de tortilla chips 6-8 minuten in de voorverwarmde oven. Het kan zijn dat de gesneden chips niet op één bakplaat past. Herhaal als dit het geval is de bovenste stap, totdat je alle chips hebt gebakken. Serveer de chips met verse salsa en guacamole.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 9 tortilla chips (1/4 van totaal)
- Calorieën: 198
- Vetten: 15,5
- Koolhydraten: 1,9
- Eiwitten: 12,3