Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke tosti met cheddar kaas gemaakt van bloemkool en ei!

Koolhydraatarme tosti

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 8 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 1 hour
  • Porties: 2 tosti's 1x
  • Categorie: Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 groot ei (L)
  • 50 gr geraspte mozzarella
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • extra kruiden naar smaak
  • 1 el boter
  • 70 gr pittige geraspte cheddar

Bereidingswijze

  1. Plaats een ovenrek in de oven en verwarm de oven vervolgens voor op 220 graden. Pak een vel bakpapier en vet het vel in in met wat olijfolie.
  2. Pak nu de kleine bloemkool erbij en verwijder de bladeren en zwarte plekken. Snijd de bloemkool dan door de helft en verwijder de stronk. Snijd wat over is in kleine roosjes. Doe de roosjes in een keukenmachine of blender en zet deze aan totdat er kleine rijstkorreltjes ontstaan. Herhaal dit totdat je van alle roosjes rijst hebt gemaakt. Heb je weinig tijd? Gebruik dan kant-en-klare bloemkoolrijst
  3. Verwarm en el olijfolie in een koekenpan. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak het binnen 4-5 minuten gaar. Laat de rijst na het bakken even afkoelen en voeg het dan toe aan een schone theedoek doen. Wring vervolgens al het vocht uit de rijst.
  4. Doe de droge rijst in een grote kom en voeg de geraspte mozzarella, ei, zout, en peper. Voeg eventueel extra kruiden naar wens toe. Meng alles in de kom met een garde goed door elkaar. Verdeel het beslag over het vel bakpapier en vorm vier evengrote vierkantjes. Bak de broodjes 16 minuten goudbruin. Laat minstens 10 min afkoelen en haal dan met een kaasschaaf voorzichtig de broodjes van het bakpapier.
  5. Smeer nu bij elk broodje een kant in met boter. Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur en doe het broodje met de boterkant in de pan. Voeg geraspte cheddar toe aan het broodje en doe daar een broodje boven op met de boterkant boven. Ze het vuur nu lager en bak 2-4 minuten aan elke kant, totdat de kaas is gesmolten. Herhaal met de andere broodjes!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 tosti
  • Calorieën: 343
  • Vetten: 25,2
  • Koolhydraten: 6,0
  • Eiwitten: 21,3