Ingrediënten
Schaal
Turkse pizza
- 1/2 tomaat
- 1/2 rode ui
- 1/2 rode paprika
- handje peterselie
- 1/2 rode peper (optioneel)
- 100 g rundergehakt
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- zout en peper naar smaak
- 2 tl kokosolie
- 2 koolhydraatarme wraps (Lowcarbchef)
Topping (optioneel)
- 1/2 tomaat
- 1/2 rode ui
- 100 g ijsbergsla
- 30 g geraspte kaas
- knoflooksaus
- sambal
Bereidingswijze
- Snijd de tomaat, ui, paprika en peterselie in stukken en voeg toe aan een blender of keukenmachine. Verwijder de steel en zaadjes van de rode peper en snijd deze in kleinere stukken. Voeg de peper toe aan de andere groente en zet de de blender of machine kort aan, totdat de groente is fijn gehakt.
- Voeg de fijngemalen groente samen met het gehakt toe aan een kom en meng dit goed door elkaar. Breng het gehakt op smaak met tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper. Druk het gehakt eventueel met een lepel fijn, zodat er geen grote stukken meer in zitten.
- Bak het gehakt mengsel in een koekenpan in ca. 3 tot 4 minuten gaar. Laat het overtollige vocht na het bakken uitlekken. Je kunt het gehakt ook kort in de oven bakken (5 tot 10 min op 200 graden).
- Pak een andere pan en voeg een theelepel kokosolie toe. Bak hierin de wraps binnen een minuut rondom lichtbruin en krokant.
- Beleg de wraps met het gehakt uit de pan of oven. Garneer eventueel met plakjes tomaat, rode ui ringen, ijsbergsla en geraspte kaas. Serveer de wraps met knoflooksaus en sambal.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 Turkse pizza met topping
- Calorieën: 451
- Vetten: 31,3
- Koolhydraten: 11,8
- Vezels: 12,7
- Eiwitten: 24,5