Ingrediënten
Schaal
Koek
- 150 gr amandelmeel
- 30 gr Sukrin Icing
- 3 el kokosolie, gesmolten
- 2 el water
- 1 tl vanille aroma
- 1/4 tl zout
Karamelstroop
- 50 gr pindakaas
- 60 gr kokosolie, gesmolten
- 40 gr Sukrin Icing
- 1 tl vanille aroma
- optioneel: 2-3 druppels Stevia Caramel
Chocolade
- 100 gr pure chocolade, 85% cacao
- 1 tl kokosolie
Bereidingswijze
- Bekleed een brownievorm met een vel bakpapier. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Meng vervolgens in een grote kom de Sukrin Icing, zout en amandelmeel. Voeg de gesmolten kokosolie, vanille aroma en het water toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg het deeg toe aan de brownievorm (28×18 cm) en verdeel het gelijkmatig over de vorm. Bak het deeg 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de karamelstroop door de pindakaas te mengen met de gesmolten kokosolie, Sukrin Icing en vanille aroma. Meng met een garde tot een gladde saus.
- Haal de browniepan uit de oven en laat het gebakken koekjesdeeg minimaal 10 minuten afkoelen. Voeg vervolgens de karamelstroop toe aan de pan en verdeel dit gelijkmatig over het gebakken koekjesdeeg.
- Zet de browniepan vervolgens 10-15 minuten in de vriezer. Je kunt het uit de vriezer halen als de karamelstroop hard is. Smelt ondertussen de chocolade met een kokosolie au bain-marie. Voeg hiervoor een beetje water toe aan een steelpan en breng dit aan de kook. Zet hier een hittebestendige schaal bovenop en voeg de chocolade en kokosolie toe. Meng al roerend totdat alles goed is gesmolten.
- Schenk de gesmolten chocolade vervolgens op de koekjes en karamellaag. Zet de brownievorm dan weer in de vriezer voor ongeveer 5-10 minuten. Haal het dan uit de vriezer en til de gebakken koek uit de vorm m.b.v. het bakpapier.
- Snijd de gebakken koek met karamel en chocolade in 16 kleine twix reepjes. Serveer de twix reepjes met een kopje koffie of thee. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 reepje (1/16
- Calorieën: 161
- Vetten: 15,1
- Koolhydraten: 2,2
- Eiwitten: 3,4