Twixtaart met chocolade en karamel

Koolhydraatarme twixtaart

Chocolade liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je een heerlijke koolhydraatarme twixtaart. Een shortbread bodem met opstaand randje, een zachte romige caramel vulling en een romige chocolade topping. Al het lekkere van een twix, maar dan in taartvorm en weinig koolhydraten!

Twixtaart maken
De shortbread bodem is simpel om te maken. Je hebt slechts een aantal basisingrediënten nodig, zoals amandelmeel, kokosmeel, boter en erythritol. Geen fan van kokosmeel? Je kunt dit ook weglaten en 190 gr amandelmeel gebruiken. De basis voor de karamelstroop is Sukrin Caramel syrup. Dit is een koolhydraatarme siroop die zorgt voor een volle smaak en juiste structuur van de karamelstroop. Ten slotte smelt je wat chocolade en verdeel je dit over de karamellaag, even in de koelkast en klaar is je twixtaart!

Tips
De twixtaart kan zowel in de koelkast als buiten de koelkast worden bewaard. Buiten de koelkast zal de caramel zachter worden en zal de twixtaart maar de taart is dan wel korter houdbaar. Onze voorkeur gaat uit naar in de koelkast. Je kunt daar ook invriezen als je hem langer wilt bewaren. Bekijk voor meer inspiratie ook onze twixreepjes en andere snack recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Twixtaart met chocolade en karamel

Koolhydraatarme twixtaart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 12 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 100
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 120
  • Porties: 20 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Vulling

Topping


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Vet een ronde bakvorm of quichevorm van 22 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan de mengkom. Kneed dit met de handen tot een deegbal.
  2. Druk het het deeg uit op de bodem van de springvorm. Maak ook een opstaand randje van ca. 2 cm hoog. Bak de bodem ca. 18 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg ondertussen alle ingrediënten voor de vulling toe aan een steelpannetje.
  3. Zet het steelpannetje boven een middelhoog vuur. Roer totdat alles is gesmolten en laat de karamel daarna sudderen totdat het begint in te dikken (ca. 15 minuten). Blijf doorroeren met een garde, totdat de karamel de dikte heeft van kwark.
  4. Haal de bakvorm uit de oven en giet de karamel op de bodem. Zet het daarna op het aanrecht en laat volledig afkoelen en uitharden. Je kunt dit proces versnellen door het in de koelkast te zetten. Echter kan de caramel dan witter uitslaan.
  5. Smelt ondertussen voor de topping de suikervrije melkchocolade samen met de kokosolie au-bain marie door een hittebestendige kom met de chocolade te plaatsen boven een steelpannetje met heet water. Giet de chocolade daarna over de inmiddels afgekoelde en harder geworden caramel. Verdeel de chocolade gelijkmatig en laat dit ook op de aanrecht (of koelkast) harder worden.
  6. Smelt tot slot wat pure chocolade in de magneton of volgens de au-bain-marie methode. Verdeel met een lepel de gesmolten chocolade over de bovenkant van de twixtaart. Beweeg snel heen en weer zodat er een lijnenwerk ontstaat.
  7. Bewaar de twixtaart in de koelkast en snijd in 20 puntjes. De puntjes lijken misschien klein, maar een stukje is super lekker en best machtig.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/20)
  • Calorieën: 205
  • Vetten: 15.9
  • Koolhydraten: 3,7
  • Eiwitten: 2,9
Twixtaart met chocolade en karamel

27 Reacties

  1. Vandaag de twixtaart gemaakt…was eerst bang dat de karamel vulling niet stijf werd, maar uiteindelijk in de koelkast ging dat wel, daarna de chocolade gesmolten en er overheen gegoten.
    Net als toetje een puntje gegeten, en het was verrassend lekker..een aanrader dus!!

    Reageer
  2. Wauw!! Wat is dit toch een lekkere taart! Ook de rest van het gezin is er mega fan van.
    Heerlijk!!






    Reageer
  3. heerlijke taart. heb hem al vaker gemaakt, maar is deze ook in de vriezer te bewaren?

    Reageer
  4. Kan ik de sukrin siroop ook vervangen door de callowfit caramel saus?
    Daar zitten nl aanzienlijk minder koolhydraten in.

    Reageer
    • Hi Anke,

      Ik ben bang dat de Callowfit saus te vloeibaar is voor dit recept. De caramel syrup van Sukrin geeft niet alleen smaak, maar zorgt ook voor een goede structuur.

      Reageer
  5. Al van alles gebakken van lowcarbchef. Deze is misschien wel de lekkerste, in elk geval de verrassendste!






    Reageer
  6. Wauw! Wat een super lekkere taart!! In een week al twee keer gemaakt :-). Heel fijn ivm mijn diabetes dat er echt lekkere dingen zijn. De rest van het gezin hebben er ook enorm van genoten! Het ging daardoor zo snel op dat we maar meteen een tweede hebben gemaakt haha!






    Reageer
  7. oh ja en gebruik aldi moser roth 90% puur chocolade per 100gr 15g koolhydraten waarvan 8.8 suiker
    echt lekker top






    Reageer
  8. toppy heerlijk. ben nu 2 jaar diabeet en deze heb al zeker 25x gemaakt echt lekker . alleen de amandelmeel heb ik veranderd met gemalen cashewnoten en walnoten en of pecannoten






    Reageer
  9. Voor het sinterklaas feest met mijn familie deze taart gemaakt. Van jong tot wat ouder heeft iedereen ervan genoten. Voor herhaling vatbaar!






    Reageer
  10. Kun je ook andere chocolade gebruiken? De genoemde chocolade is niet meer op voorraad.

    Reageer
  11. Hele lekkere taart, alleen werd de mijne lang niet zo mooi als op het plaatje.






    Reageer
  12. Ongelooflijk lekker! Al keer of 5 gemaakt. Ben wel wat flexibel met recept want deels in mijn aard en deels is niet alles hier(Nicaragua) voorhanden. Heeft ook zijn voordelen🤗 maar al met al geweldige inspiratie






    Reageer
  13. Ik heb deze twixtaart gemaakt. Hij is lekker maar machtig.
    Het duurde lang voor de karamel indikte. En het afkoelen/opstijven duurde ook weer lang, het vet van de roomboter kwam boven drijven en doordat ik de chocolade topping erop had gedaan zakte die er doorheen waardoor de vulling en topping met elkaar vermengt raakte. Ik zal echter iets niet goed gedaan hebben hihi maar ondanks dat smaakte hij prima.

    Reageer
  14. Een echt overheerlijke taart. Dat dit mogelijk is tijdens een diët is ongelofelijk. Deze houden we erin 😉.






    Reageer
  15. Jolanda Lingenaar

    2e prijs mee gewonnen op een “normale” taartenbakwedstrijd!! Heerlijke taart.






    Reageer
  16. Super lekkere taart en mooi om te zien. Ik maak m zelf volgende keer met iets minder erythritol.






    Reageer
  17. 3,7 gram koohlydraten, hoeveel gram daarvan is suiker? Ik vraag het omdat ik ook op mijn suikerinname moet letten.

    Reageer
  18. Overheerlijk. Bedankt






    Reageer
  19. Gemaakt en echt erg lekker. Indikken lukte inderdaad niet helemaal. Maar smaakt echt goed. Hoe lang kanjer hem in de koelkast bewaren?

    Reageer
  20. Erg lekkere taart! Is niet erg dik, maar vult goed dus dat is geen probleem.

    Reageer
  21. Femke Schuurman

    Ik neem aan dat de kokosolie bij de chocolade gaat au-bain marie?
    Ik ben hem nu aan het maken. Het duurt alleen erg lang voordat de caramel indikt? Hoe lang zou dit ongeveer moeten duren?

    Reageer
    • Hi Femke,

      Wat leuk dat je de taart aan het maken bent. De karamel moet zeker wel 15 minuten indikken, boven een hoogvuur. Blijf goed roeren, aan het begin denk je misschien het gaat niet lukken, maar ineens gaat het indikken 🙂

      Groet,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*