Ingrediënten
Schaal
Fruitswirl
- 75 gr aardbeien of frambozen (bevroren)
- 1 el erythritol
Brownie
- 65 gr amandelmeel
- 55 gr erythritol
- 20 gr cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 150 gr roomboter, ongezouten
- 60 gr pure chocolade, 85% cacao
- 2 eieren (M)
Cheesecake
- 400 gr roomkaas
- 1 ei (M)
- 65 gr Sukrin Icing
- 1/2 tl vanille-extract
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Bekleed een brownie of vierkant bakblik met bakpapier en vet de zijkanten in met wat boter of kokosolie.
- Haal de aardbeien of frambozen uit de vriezer en doe deze samen met 1 el erythritol in een steelpannetje. Kook ze boven een laag vuur, totdat ze zacht zijn.
- Schep het fruit met een lepel in een keukenmachine en bewaar het sap wat in de pan achterblijft. Zet de machine aan en mix tot een gladde puree
- Meng de droge ingrediënten voor de brownie in een grote kom. Doe de boter en chocolade in een steelpannetje en verwarm al roerend boven een laag vuur. Haal van het vuur als de chocolade en boter is gesmolten en goed is gemengd.
- Mix in een aparte kom de eieren met een elektrische mixer luchtig en licht schuimig. Voeg het iets afgekoelde gesmolten chocolade toe aan de eieren. Meng met een spatel voorzichtig door elkaar.
- Voeg het meelmengsel al roerend toe aan het chocolademengsel en voeg op het eind ook de overgebleven fruitsap uit de steelpan toe.
- Schenk het browniebeslag in de bakvorm. Klop ondertussen in een kom met een elektrische mixer de roomkaas luchtig. Voeg het ei, Sukring icing en vanille-extract toe en meng nog eens goed.
- Schenk het roomkaasmengsel over het browniebeslag. Schep met een klein theelepeltje het gepureerde fruit op de cheesecakelaag. Gebruik een vork om dit te mengen door de cheesecakelaag om zo een swirl te vormen.
- Bak de cheesecake brownie 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de oven uit en laat nog eens 10 minuten in de oven afkoelen (met de deur op een kier). Haal daarna uit de oven en laat op het aanrecht volledig afkoelen.
- Haal de brownie uit de vorm en laat daarna ingepakt in vershoudfolie een nacht in de koelkast stijf worden. Snijd de volgende dag in 9 grote stukjes of 12 kleine stukjes en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje (1/12 van de brownie)
- Calorieën: 255
- Vetten: 24,2
- Koolhydraten: 3,2
- Vezels: 1,5
- Eiwitten: 5,5