Ingrediënten
Schaal
- 160 gr amandelmeel
- 4 eieren (M)
- 125 gr roomkaas
- 50 gr roomboter, ongezouten
- 50 gr erythritol
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl vanille extract
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Haal de roomkaas en boter ruim voor de bereiding uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Voeg de zachte boter, roomkaas, erythritol en vanille vervolgens toe aan een kom en klop dit met een mixer glad.
- Voeg tijdens het mixen van de boter de eieren één voor één toe aan de kom. Meng in een aparte kommetje de amandelmeel, bakpoeder en snufje zout door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan de kom met de eieren en mix tot een glad beslag.
- Proef het beslag en voeg indien gewenst meer zoetstof of vanille toe. Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake na het bakken afkoelen en snijd hem in 12 plakjes. Serveer een plakje eventueel met opgeklopte slagroom en vers fruit. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
- Calorieën: 154
- Vetten: 14,3
- Koolhydraten: 1,6
- Eiwitten: 4,9