Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Vanillecake met aardbeien en koffie.

Koolhydraatarme vanillecake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 50 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Haal de roomkaas en boter ruim voor de bereiding uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Voeg de zachte boter, roomkaas, erythritol en vanille vervolgens toe aan een kom en klop dit met een mixer glad.
  2. Voeg tijdens het mixen van de boter de eieren één voor één toe aan de kom. Meng in een aparte kommetje de amandelmeel, bakpoeder en snufje zout door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan de kom met de eieren en mix tot een glad beslag.
  3. Proef het beslag en voeg indien gewenst meer zoetstof of vanille toe. Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Laat de cake na het bakken afkoelen en snijd hem in 12 plakjes. Serveer een plakje eventueel met opgeklopte slagroom en vers fruit. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
  • Calorieën: 154
  • Vetten: 14,3
  • Koolhydraten: 1,6
  • Eiwitten: 4,9