Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Nut roast of wel hartig notenbrood.

Koolhydraatarme vegan nut roast

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal

Nut roast

  • 100 gr amandelen
  • 100 gr pistachenoten
  • 100 gr pecannoten
  • 70 gr paranoten
  • 400 gr bruine linzen (uitlekgewicht 200 gram)
  • 75 gr hennepzaad
  • 50 gr gebroken lijnzaad
  • 1 tot 1,5 el kokosmeel
  • 1/2 el psylliumvezels, grof
  • 1 tl gedroogde salie
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat, gemalen
  • zwarte peper naar smaak
  • 3/4 bouillonblokje opgelost in 250 ml water
  • 250 gr pompoen(blokjes)
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr champignons
  • 2 stengels bleekselderij
  • 10 blaadjes verse salie + extra voor garnering
  • olie of boter om in te vetten

Cranberry compote

  • 150 gr verse cranberries (evt. uit diepvries)
  • 55 tot 75 gr erythritol
  • 75 ml water
  • sap van 1/2 citroen (of naar smaak)
  • rasp van 1/4 citroen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Meng de noten door elkaar in een keukenmachine en mix een paar keer tot de noten grof gehakt zijn. Voeg toe aan een grote kom.
  3. Doe de linzen uit het blik in een zeef en spoel ze goed af met koud water. Laat daarna goed uitlekken en voeg ze toe aan een kom. Voeg het hennepzaad, lijnzaad, kokosmeel, psylliumvezels, gedroogde kruiden en bouillon toe. Meng alles samen tot een glad geheel.
  4. Voeg de grof gehakte noten toe aan het mengsel en roer dit er doorheen.
  5. Schil de pompoen en snijd deze samen met de ui in grove stukken. Voeg de stukken toe aan de keukenmachine en meng grof.
  6. Verwarm een koekenpan boven middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Schep de grof gemalen pompoen en ui toe aan de pan en bak dit een paar minuten.
  7. Snijd ondertussen de champignons doormidden en de bleekselderij in stukken. Voeg dit samen met de versie salieblaadjes toe aan de keukenmachine en meng alles goed door elkaar.
  8. Voeg het champignonmengsel toe aan de pompoen in de pan en bak samen nog eens 5 minuten.
  9. Schep het groentemengsel uit de pan bij het notenmengsel en meng goed door elkaar.
  10. Bekleedt het baklik met bakpapier en smeer de zijden eventueel in met olie of boter. Schep het beslag in het bakblik en druk goed aan. Bak het notenbrood +/- 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Zet de oven na de baktijd uit, maar laat het brood in de oven staan, totdat de oven volledig is afgekoeld. Haal het daarna uit de oven laat op een koelrek afkoelen. Zet daarna afgedekt in de koelkast voor minimaal 2 uur of het liefst een hele nacht
  12. Maak de cranberry compote door alle ingrediënten te mixen en op te warmen in een pan. Breng aan de kook en zet het vuur dan zachter, laat 15 minuten met de deksel op de pan koken. Roer tussendoor, proef en voeg eventueel extra citroen of erythritol toe.
  13. Verwarm vlak voor het opdienen de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de nut roast in plakken en verwarm ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  14. Leg de nut roast op een bord of plank en beleg de bovenkant met cranberrycompote en verse salie. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje met compote
  • Calorieën: 317
  • Vetten: 24,9
  • Koolhydraten: 7,4
  • Vezels: 5,9
  • Eiwitten: 10,5