Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme Victoria sponge cake met frambozen.

Koolhydraatarme Victoria sponge cake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Brits

Ingrediënten

Schaal

Cake

Chiajam

Vulling

  • 250 ml slagroom, 35% vet
  • 125 gr mascarpone
  • 40 gr Sukrin Icing
  • 140 gr verse frambozen

Bereidingswijze

  1. Cake. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 – 170 graden. Bekleed de bodem in de springvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen goed in met boter.
  2. Smelt de boter in een steelpan en laat deze goed afkoelen.
  3. Neem twee kommen en splits de eieren: doe de eiwitten in de ene kom en de dooiers in de andere. Klop de eiwitten met een elektrische mixer tot stijve pieken en zet apart.
  4. Maak de mixer schoon. Voeg de Sukrin Icing toe aan de kom met de eidooiers en klop deze luchtig gedurende ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de afgekoelde boter, zure room, amandelmelk, vanille-extract en citroenrasp toe en mix kort, zodat alles goed gemengd maar nog luchtig is. Voeg ten slotte de amandelmeel, bakpoeder en het snufje zout toe en mix tot een egaal beslag.
  5. Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het beslag. Giet het beslag vervolgens in de voorbereide springvorm.
  6. Bak de cake 45 tot 55 minuten in de voorverwarmde oven. Bedek de cake na 20 minuten met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt.
  7. Jam. Maak ondertussen de chiajam door de frambozen samen met de Sukrin Icing in een steelpannetje te verwarmen. Laat dit 5 tot 10 minuten zachtjes sudderen.
  8. Prak de frambozen fijn en haal het mengsel eventueel door een zeef om de zaadjes te verminderen. Giet het sap terug in de pan en voeg de chiazaadjes toe. Laat de jam afkoelen.
  9. Vulling. Klop ondertussen slagroom stijf op met de mascarpone en Sukrin Icing. Schep de opgeklopte slagroom in een spuitzak en leg de zak even in de koelkast.
  10. Voor de taart. Snijd de volledig afgekoelde cake horizontaal doormidden met een scherp mes. Besmeer de onderste laag royaal met frambozenjam en spuit toefjes slagroom eroverheen. Leg vervolgens verse frambozen op en tussen de slagroom (bewaar wat voor de bovenkant van de taart). Plaats de bovenste helft van de cake er voorzichtig op en decoreer met frambozen en poedersuiker. Snijd de cake in stukken en serveer direct.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/12 van de taart)
  • Calorieën: 315
  • Vetten: 29,1
  • Koolhydraten: 5,5
  • Vezels: 2,4
  • Eiwitten: 7,9