Ingrediënten
Schaal
Bodem
- 1 el kokosolie
- 70 gr roomboter of ghee
- 50 gr erythritol
- 2 el Caramel vezelstroop
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 200 gr amandelmeel
- 50 gr kokosmeel
Vulling
- 3 eieren (M)
- 80 ml kokosmelk (17% vet)
- 1 tl vanille extract
- 1 el johannesbroodpitmeel
- 4 el Caramel vezelstroop
Topping
- 100 gr verse aardbeien
- 50 gr rode bessen
- 50 gr blauwe bessen
- erythritol (poedersuiker) naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en vet de quichevorm in met een eetlepel kokosolie. Smelt de boter in een pannetje en voeg dit toe aan een mengkom.
- Meng de boter samen met de erythritol, kaneel, suikervrije siroop, snufje zout en ei tot een glad mengsel. Voeg het meel toe en kneed het deeg met de handen goed door elkaar.
- Verdeel het deeg over de quichebodem (langwerpig 35 cm) en maak ook opstaande randjes.
- Klop nu voor de vulling de eieren met een garde luchtig op. Voeg de rest van de ingrediënten voor de vulling toe en klop dit goed door elkaar.
- Schenk de vulling over de bodem in de quichevorm en dek de quichevorm af met aluminiumfolie. Bak de slof 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de slof na het bakken zonder folie afkoelen.
- Duw de slof uit de bodem, door de losse bodem naar boven te duwen. Versier de slof met vers rood fruit en strooi er bij het opdienen wat erythritol poedersuiker overheen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (1/10)
- Calorieën: 256
- Vetten: 21,3
- Koolhydraten: 4,4
- Vezels: 6,3
- Eiwitten: 8,6