Een lekker koolhydraatarm ontbijtgerecht, wentelteefjes!
Deze koolhydraatarme wentelteefjes hebben een luchtige structuur en een zoete kaneel smaak. Het is wel even wat werk om de wentelteefjes te maken, maar dit is niet erg om te doen op een zondagochtend. Je kunt de wentelteefjes eventueel serveren met vers fruit of een beetje Steviala Frost. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.
Benodigdheden:
– Steviala Kristal
– Optioneel: erythritol poeder
Koolhydraatarme wentelteefjes
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 30 minutes
- Porties: 8 wentelteefjes 1x
- Categorie: Ontbijt
- Keuken: Nederlandse
Ingrediënten
Schaal
- 37 gr kokosmeel
- 25 gr Steviala Kristal
- 6 middelgrote eieren
- 100 ml amandelmelk
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille aroma
- 35 gr boter
- 40 ml room
- snufje zout
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de kokosmeel, Steviala kristal, bakpoeder, kaneel en snufje zout. Pak dan een andere kom en meng hierin 4 eieren, 50 ml amandelmelk en de vanille aroma. Voeg dan het meelmengsel toe aan het eimengsel en klop tot een glad beslag.
- Voeg vervolgens de gesmolten boter toe aan het beslag en blijf roeren. Vet dan 4 kleine schaaltjes of ramekins in met een beetje boter of olijfolie. Verdeel het beslag over de vier schaaltjes en doe deze vervolgens 5 minuten in de magnetron (800 watt).
- Meng ondertussen in een andere kom de overige eieren, amandelmelk en room. Voeg eventueel kaneel naar smaak toe en klop tot een geheel. Haal de broodjes na 5 minuten uit de magnetron en laat ze minimaal 1,5 minuut afkoelen.
- Snijd de broodjes dan doormidden en dip elke helft goed in het roombeslag. Verwarm vervolgens een el boter en bak hierin de wentelteefjes goudbruin. Serveer de wentelteefjes met vers fruit en eventueel wat erythritol poeder!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 wentelteefjes
- Calorieën: 187
- Vetten: 14,7
- Koolhydraten: 2,8
- Eiwitten: 10,4
Hoi,
Er staat bij de ingredienten Room. Wat voor room word hiermee bedoeld?
Groetjes,
Hi Anna,
Ik heb zelf verse slagroom gebruikt.
Groetjes,
Quint
Goedenavond,
Een vraagje over de speciaal kristal, kan je dat ook vervangen door kokosbloesemsuiker?
Wat een heerlijke recepten staan er op.
Vriendelijke groeten
Beste Sylvia,
Bedankt! Je kunt de zoetstof ook vervangen met kokosbloesemsuiker. Echter zit er in kokosbloesemsuiker wel veel koolhydraten, de voedingswaarden zullen dus wel veranderen!
Groet,
Quint