Ingrediënten
Schaal
- 175 gr slagroom
- 100 gr roomkaas
- 1/2 vanillestokje
- 35 tot 45 gr erythritol
- 150 gr suikervrije witte chocolade
- 15 gr kokosolie
Bereidingswijze
- Voeg de slagroom, roomkaas, erythritol en vanille extract toe aan een mengkom. Snijd vervolgens de vanilleboon door de helft en vervolgens doormidden. Schraap met het puntje van een mesje de vanillemerg er uit en voeg dit toe aan de mengkom. Klop de inhoud van de kom vervolgens met een elektrische mixer luchtig op.
- Weeg 30 gram chocolade af en hak dit in kleine stukjes en roer dit vervolgens door het slagroommengsel. Schep de vulling in een spuitzak en knip het puntje eraf (groot genoeg, zodat de stukjes chocolade er door passen).
- Verdeel de vulling over 6 ijs of magnum vormpjes. Tik een paar keer op het aanrecht, zodat de luchtbelletjes verdwijnen. Leg het stokje ook in het vormpje en dek af met huishoudfolie. Laat de ijsjes minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
- Smelt als de ijsjes klaar zijn de witte chocolade au-bain-marie in een hittebestendige kom boven een pannetje met kokend water. Voeg de chocolade en kokosolie toe en smelt al roerend. Schenk de chocolade daarna in een smalle en diepe beker.
- Haal de ijsjes uit de vriezer en dip ze 1 voor 1 in de witte chocolade. Doordat de ijsjes koud zijn, zal de chocolade direct stollen. Je kunt ze daarna weer inpakken in huishoudfolie en per stuk in de vriezer bewaren.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 ijsje (1/6)
- Calorieën: 279
- Vetten: 24,8
- Koolhydraten: 4,1
- Eiwitten: 3,2