Woknoedels met kip en groente.

Koolhydraatarme woknoedels met kip

Noedels kom je veel tegen in de Aziatische keuken. Ze gebruiken het in de soep of als basis in plaats van rijst. Recepten met noedels zijn vaak simpel te bereiden en ontzettend smaakvol. We komen dit keer met een koolhydraatarme versie van noedels. Dit gerecht maken we met kip in sojasaus, groenten en cashewnoten. Simpel, gezond en een heerlijke variatie op een gerecht dat je normaal zou doen met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme noedels maken

Noedels zijn er in vele soorten. Van rijstnoedels tot eiernoedels, de keuze is reuze. Ondanks het grote aanbod zijn de meeste noedels hoog in koolhydraten. Net als dat we bloemkool gebruiken ter vervanging van rijst in een koolhydraatarme levensstijl, gebruiken we in dit recept rettich ter vervanging van noedels. Een witte langwerpige groente met een pittige smaak, maar net iets minder scherp dan radijs.

Rettich staat ook wel bekend als de witte rammenas. De groente heeft een licht pittige smaak, maar tijdens het koken valt dit gedeeltelijk weg. Je kunt rettich zowel koud als warm eten. In dit gerecht roerbakken we de noedels even kort mee. Je kunt ze ook even koken, maar doe dit niet te lang. Hoe langer je de rettich noedels verwarmt, hoe slapper ze worden.

In dit wokgerecht gebruiken we kippendij als eiwitbron. Kippendij is een stuk vetter dan kipfilet. In dit gerecht zitten voornamelijk groente, gebruik daarom het liefst kippendij. Kippendij is malser dan kipfilet en levert ook gelijk de benodigde vetten. Als je toch liever kipfilet gebruikt, voeg dan extra vetten toe uit wat kokosmelk of sesamolie.

Waar koop ik rettich?

Rettich is het jaarrond verkrijgbaar op diverse markten en groente speciaalzaken. In Nederland wordt rettich van eigen grond van mei tot en met november geoogst. Het ligt rond deze tijd dan ook vaak in meer winkels. Kun je geen rettich vinden? Maak dan noedels van courgette, koolraap, pastinaak of wortelperselie.

Tips
In dit gerecht gebruiken we champignons, courgette en taugé. Er zijn heel veel groenten die lekker zijn in dit gerecht. Je kunt bijvoorbeeld extra peultjes, paprika, bosui of broccoli toevoegen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Woknoedels met kip en groente.

Koolhydraatarme woknoedels met kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 400 g kippendij
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 3 el sojasaus
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 courgette
  • 125 gr champignons
  • 1 rettich of 1/2 grote rettich
  • 1 el kokosolie of sesamolie
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl laospoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 30 gr cashewnoten
  • handje verse koriander
  • 25 gr taugé
  • 1 el sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in blokjes en doe in een kom. Kruid de kip met peper, knoflookpoeder, kurkuma en een eetlepel sojasaus. Snipper vervolgens de sjalot en snijd de knoflook fijn.
  2. Snijd de courgette in halve maantjes en de champignons in vieren. Was en schil de rettich en snijd deze met een spiraalsnijder of dunschiller in slierten.
  3. Verwarm een el kokosolie in een wokpan of koekenpan. Voeg de knoflook en sjalot toe en fruit een paar minuten. Voeg de kipblokjes toe en bak rondom goudbruin. Voeg vervolgens de courgette, champignons, chilipoeder, laos en korianderpoeder toe.
  4. Wok de kip en groente en voeg na 5 minuten de rest van de sojasaus toe (2 el). Hak ondertussen de cashewnoten grof en snijd de verse koriander fijn. Als de groente en kip gaar zijn, voeg je de taugé toe. Roerbak nog eens 5 minuten en voeg dan de rettich slierten toe.
  5. Bak de rettich kort mee en verdeel daarna de noedels met kip en groente over 2 borden. Garneer met cashewnoten, koriander en sesamzaad. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 555
  • Vetten: 32,4
  • Koolhydraten: 16,5
  • Vezels: 5
  • Eiwitten: 47,4
Woknoedels met kip en groente.

3 Reacties

  1. Heerlijk recept, ongelooflijk hoe lekker die rettich als noedels is!
    Ben nooit zo goed in halve dingen gebruiken 😇 dus 1 grote rettich, veel paddestoelen een hele courgette, rode paprika die op moest en wat extra spekblokjes (had te weinig dijenvlees). Duidelijk dat je best kan varieren met ingrediënten en hoeveelheden.
    Ik moet dit dan, na gisteren, vanavond nog een keer eten maar dat is echt geen straf😉
    Een aanrader dus die hier vaker gemaakt gaat worden!






    Reageer
  2. geweldig lekker recept






    Reageer
  3. echt super lekker!!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*