Ingrediënten
Schaal
- 400 g kippendij
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl kurkuma
- 3 el sojasaus
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1/2 courgette
- 125 gr champignons
- 1 rettich of 1/2 grote rettich
- 1 el kokosolie of sesamolie
- 1 tl chilipoeder
- 1/2 tl laospoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 30 gr cashewnoten
- handje verse koriander
- 25 gr taugé
- 1 el sesamzaad
Bereidingswijze
- Snijd de kip in blokjes en doe in een kom. Kruid de kip met peper, knoflookpoeder, kurkuma en een eetlepel sojasaus. Snipper vervolgens de sjalot en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de courgette in halve maantjes en de champignons in vieren. Was en schil de rettich en snijd deze met een spiraalsnijder of dunschiller in slierten.
- Verwarm een el kokosolie in een wokpan of koekenpan. Voeg de knoflook en sjalot toe en fruit een paar minuten. Voeg de kipblokjes toe en bak rondom goudbruin. Voeg vervolgens de courgette, champignons, chilipoeder, laos en korianderpoeder toe.
- Wok de kip en groente en voeg na 5 minuten de rest van de sojasaus toe (2 el). Hak ondertussen de cashewnoten grof en snijd de verse koriander fijn. Als de groente en kip gaar zijn, voeg je de taugé toe. Roerbak nog eens 5 minuten en voeg dan de rettich slierten toe.
- Bak de rettich kort mee en verdeel daarna de noedels met kip en groente over 2 borden. Garneer met cashewnoten, koriander en sesamzaad. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 555
- Vetten: 32,4
- Koolhydraten: 16,5
- Vezels: 5
- Eiwitten: 47,4