Heerlijke koolhydraatarme worstenbroodjes met zaden & pitten.

Koolhydraatarme worstenbroodjes

Een lekker koolhydraatarm lunch recept, koolhydraatarme worstenbroodjes. Deze heerlijke worstenbroodjes kun je serveren als lunch. Het is ook mogelijk om de worstenbroodjes te serveren als borrelhapje. Snijd de worstenbroodjes dan in kleine stukjes en serveer met je favoriete dipsaus. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke koolhydraatarme worstenbroodjes met zaden & pitten.

Koolhydraatarme worstenbroodjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 4 hotdogs 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Amerikaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 4 unox hotdogs
  • 120 gr geraspte mozzarella
  • 75 gr amandelmeel
  • 1 tl xanthaangom
  • 2 el roomkaas
  • 2 middelgrote eieren
  • 4 el zaden&pitten mix (sesamzaad, maanzaad, lijnzaad)
  • 12 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze

  1. Doe de mozzarella en roomkaas in een magnetronbestendige kom en verwarm 1,5 minuut in de magnetron, totdat de kaas is gesmolten. Meng alles goed door elkaar en zet opzij.
  2. Verwarm de oven dan voor op 200 graden. Meng in een andere kom de amandelmeel, 1 ei en de xanthaangom. Voeg het kaasmengsel bij het meelmengsel en kneed met natte handen tot een klontvrij beslag.
  3. Vorm van het deeg 4 evengrote balletjes en plaats deze op een bakplaat met een vel bakpapier. Rol voorzichtig met natte handen elk balletje uit totdat ze een lengte van ongeveer 40 cm hebben.
  4. Wikkel dan elk stuk deeg stevig om een hotdog en leg ze even op een bord . Klop dan met een garde het overgebleven ei los in een kom en smeer dit met een kwastje over de hotdogs. Mix vervolgens alle zaden en kruiden in een kom en doop de hotdogs in het kruidenmengsel.
  5. Leg de hotdogs weer op de bakplat en bak ze 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 hotdog
  • Calorieën: 342
  • Vetten: 27,2
  • Koolhydraten: 4,7
  • Eiwitten: 19,5

 

 

Heerlijke koolhydraatarme worstenbroodjes met zaden & pitten.

3 Reacties

  1. Ik heb deze van de week gemaakt, wat een geklieder 😉
    Alles plakte aan mijn handen, ook na natmaken…
    Ik ben nog niet zo lang thuis in de wereld van koolhydraatarm.. hoe groot is een eetlepel…. welke moet ik uit de la pakken zeg maar…
    Máár het allerbelangrijkste was….. ondanks de kliederige bende was het resultaat TOPPIE
    Héérlijk gewoon






    Reageer
  2. Een prima worstenbroodje, we hebben er van gesmuld!
    Een vraagje: kan ik ze ook invriezen, zodat ik ze een tijdje van tevoren kan maken?






    Reageer
  3. Ben wel blij met het korstdeegrecept, maar dit is allerminst een worstenbroodje. Met Unox spul nog wel …
    Voor mezelf verander ik er nog e.e.a. aan om ze veel meer de taste van een echt worstenbroodje te geven.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*