Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke koolhydraatarme worstenbroodjes met zaden & pitten.

Koolhydraatarme worstenbroodjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 4 hotdogs 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Amerikaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 4 unox hotdogs
  • 120 gr geraspte mozzarella
  • 75 gr amandelmeel
  • 1 tl xanthaangom
  • 2 el roomkaas
  • 2 middelgrote eieren
  • 4 el zaden&pitten mix (sesamzaad, maanzaad, lijnzaad)
  • 12 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze

  1. Doe de mozzarella en roomkaas in een magnetronbestendige kom en verwarm 1,5 minuut in de magnetron, totdat de kaas is gesmolten. Meng alles goed door elkaar en zet opzij.
  2. Verwarm de oven dan voor op 200 graden. Meng in een andere kom de amandelmeel, 1 ei en de xanthaangom. Voeg het kaasmengsel bij het meelmengsel en kneed met natte handen tot een klontvrij beslag.
  3. Vorm van het deeg 4 evengrote balletjes en plaats deze op een bakplaat met een vel bakpapier. Rol voorzichtig met natte handen elk balletje uit totdat ze een lengte van ongeveer 40 cm hebben.
  4. Wikkel dan elk stuk deeg stevig om een hotdog en leg ze even op een bord . Klop dan met een garde het overgebleven ei los in een kom en smeer dit met een kwastje over de hotdogs. Mix vervolgens alle zaden en kruiden in een kom en doop de hotdogs in het kruidenmengsel.
  5. Leg de hotdogs weer op de bakplat en bak ze 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 hotdog
  • Calorieën: 342
  • Vetten: 27,2
  • Koolhydraten: 4,7
  • Eiwitten: 19,5