Ingrediënten
Schaal
- 1 kleine winterpeen
- 2 el hennepzaad
- 1 el lijnzaadmeel (of fijngemalen lijnzaad)
- 1 el kokosmeel
- 1 el eiwitpoeder, vanille ongezoet (optioneel)
- 1/2 el erythritol (optioneel)
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1/4 tl kaneel of koekkruiden
- snufje zout
- 150 ml amandelmelk, ongezoet
- 15 gr walnoten
- 1 el kokosmelk, kwark of roomkaas
Bereidingswijze
- Schil en rasp de wortel en zet dit even opzij. Voeg de zaden, het kokosmeel, eiwitpoeder en de kruiden samen met de amandelmelk toe aan een steelpan. Voeg eventueel wat erythritol toe voor een zoete smaak.
- Zet het pannetje op een laag vuur en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen, totdat er een pap structuur ontstaat. Voeg de wortel toe en hou een klein beetje over voor de garnering. Laat nog eens 5 minuten door pruttelen. Als de pap te dik wordt, voeg dan wat extra amandelmelk toe.
- Hak de walnoten in kleinere stukken. Schenk de pap over in een kom. Garneer met wortel, walnoten, kaneel en een eetlepel kwark, roomkaas of kokosmelk.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 schaaltje
- Calorieën: 406
- Vetten: 30,1
- Koolhydraten: 7,9
- Vezels: 11,6
- Eiwitten: 20,8