Ingrediënten
Schaal
Worteltaart:
- 5 middelgrote eieren
- 40–50 gr Steviala Kristal of erythritol
- 150 gr roomboter, gesmolten
- 2 tl vanille aroma
- 300 gr winterpeen
- 50 gr geraspte kokos
- 50 gr gehakte walnoten
- 150 gr amandelmeel
- 2 tl kaneel
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
Roomkaasglazuur:
- 200 gr roomkaas
- 20 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 3 el Sukrin Icing
- 1 vanillestokje of 1 tl vanille aroma
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Voeg de eieren, zoetstof, gesmolten boter en vanille aroma toe aan een grote kom. Klop de inhoud van de kom met een elektrische mixer schuimig.
- Rasp de winterpeen grof en wring indien nodig het overtollige vocht uit de wortel. Voeg vervolgens de grof geraspte wortel, gehakte walnoten en geraspte kokos toe aan de en klop dit door het eimengsel. Voeg dan ook de kaneel, zout, bakpoeder en het amandelmeel toe aan de kom en meng dit met een spatel goed door elkaar.
- Proef het beslag en voeg indien nodig meer zoetstof toe. Schenk het beslag vervolgens in een cakevorm, brownievorm of ovenschotel bekleed met een vel bakpapier. Bak de worteltaart 45-50 minuten in de voorverwarmde oven als je een cakevorm gebruikt en 35-40 min als je een brownievorm of ovenschotel gebruikt.
- Laat de worteltaart na het bakken goed afkoelen en maak ondertussen de glazuur. Klop in een kom met een elektrische mixer de zachte boter met de Sukrin Icing luchtig. Voeg tijdens het kloppen de roomkaas en vanille toe en klop door, totdat alles goed is gemengd.
- Verdeel het glazuur met een bolle kant van een lepel over de taart en garneer met walnoten en geraspte wortel. Snijd de worteltaart in 12 stukjes of plakjes. Zet de taart voor het serveren even in de koelkast, zodat het glazuur kan uitharden. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje (1/12)
- Calorieën: 313
- Vetten: 29,4
- Koolhydraten: 4,4
- Eiwitten: 6,8