Een gebakken eitje, schaaltje yoghurt met granola of ontbijtpap, met het ontbijt vallen we snel in herhaling. Met dit nieuwe recept laten we zien dat je met basisingrediënten gemakkelijk en snel een speciaal ontbijtje kunt maken. Deze zadentaartjes maak je binnen 15 minuten klaar! Schep er wat yoghurt op en top af met je favoriete bessen en klaar is je ontbijt!
Zadentaartjes maken
De zadentaartjes maken we in dit recept naast de zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes, ook van noten. We gebruiken zelf hazelnoten en amandelen, maar je kunt er zelf in variëren. Walnoten, pecannoten of macadamianoten zijn allemaal koolhydraatarm en lekker voor in dit recept. Om de zaden en noten met elkaar te mengen gebruiken we eiwit van ei en suikervrije siroop. Op onze webshop verkopen we verschillende versies die gebruikt kunnen worden.
Eet je zadentaartjes het liefst dezelfde dag op, omdat ze dan nog lekker knapperig zijn. Als je bewaart, wacht dan nog even met de topping. Zet de zadenbakjes de volgende ochtend opnieuw voor een paar minuten in de oven. Zo zijn ze weer net zo lekker als de dag ervoor! Heb je taartjes over? Je kunt ze ook prima invriezen.
Variatietips
Voor wat extra eiwitten bij het ontbijt kun je kwark gebruiken i.p.v. yoghurt of wat eiwitpoeder toevoegen aan je yoghurt. Je kunt in dit recept ook kokosyoghurt gebruiken in plaats van yoghurt. Voeg dan wel wat eiwitpoeder toe, omdat kokosyoghurt geen eiwitten bevat. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijtrecepten.
PrintKoolhydraatarme zadentaartjes met yoghurt
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 15
- Totale tijd: 25
- Porties: 4 zadentaartjes 1x
- Categorie: Ontbijt
Ingrediënten
- 50 gr zonnebloempitten
- 50 gr pompoenpitten
- 15 gr sesamzaad
- 25 gr kokosrasp
- 30 gr amandelen, ongebrand
- 30 gr hazelnoten, ongebrand
- 1 ei (M of L)
- 30 gr suikervrije stroop
- snufje zout
- 350 gr Griekse yoghurt 10% of volle kwark
- verse bosvruchten
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Meng de zaden, kokosrasp en pitten in een kom goed door elkaar. Doe de noten in een keukenmachine en vermaal ze grof. Als je geen machine hebt, kun je ze ook met een mes grof hakken. Voeg dan ook de gehakte noten toe aan de kom.
- Splits het ei boven 2 kommetjes. Voor dit recept je alleen het eiwit nodig. Meng het eiwit met de suikervrije stroop en een snufje zout. Voeg het eiwitmengsel toe aan de zaden, pitten en noten en roer goed door elkaar.
- Schep vier even grote bolletjes uit het beslag op de bakplaat. Druk het midden van elk bolletje plat, zodat er een soort bakje met een opstaand randje ontstaat.
- Bak de zadentaartjes 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven, houd de oven goed in de gaten, zodat de taartjes niet verbranden. Laat de taartjes na het bakken volledig afkoelen.
- Schep de yoghurt of kwark in de zadenbakjes en serveer met verse bosvruchten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 gevuld taartje
- Calorieën: 433
- Vetten: 35,7
- Koolhydraten: 9,6
- Vezels: 8,1
- Eiwitten: 15,5
Deze broodjes zijn ook heerlijk op een kaasplankje in plaats van vijgenbrood!
heerlijk recept…al meerderemalengemaakt…ik gebruik hierin wel het hele ei…was prima om ….uit nood geboren omdat ik het eigeel op dat moment nergens voor kon gebruiken..en weggooien zonde is…
ze zijn heerlijk, en snel klaar
kun je deze taartjes ook invriezen
Hi Monique,
Zeker, je kunt ze prima invriezen :).