Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zadentaartjes met yoghurt.

Koolhydraatarme zadentaartjes met yoghurt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 4 zadentaartjes 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Meng de zaden, kokosrasp en pitten in een kom goed door elkaar. Doe de noten in een keukenmachine en vermaal ze grof. Als je geen machine hebt, kun je ze ook met een mes grof hakken. Voeg dan ook de gehakte noten toe aan de kom.
  3. Splits het ei boven 2 kommetjes. Voor dit recept je alleen het eiwit nodig. Meng het eiwit met de suikervrije stroop en een snufje zout. Voeg het eiwitmengsel toe aan de zaden, pitten en noten en roer goed door elkaar.
  4. Schep vier even grote bolletjes uit het beslag op de bakplaat. Druk het midden van elk bolletje plat, zodat er een soort bakje met een opstaand randje ontstaat.
  5. Bak de zadentaartjes 12 tot 14 minuten in de voorverwarmde oven, houd de oven goed in de gaten, zodat de taartjes niet verbranden. Laat de taartjes na het bakken volledig afkoelen.
  6. Schep de yoghurt of kwark in de zadenbakjes en serveer met verse bosvruchten.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevuld taartje
  • Calorieën: 433
  • Vetten: 35,7
  • Koolhydraten: 9,6
  • Vezels: 8,1
  • Eiwitten: 15,5