Ingrediënten
Schaal
Bodem
- 1 pakje zuurkool (520 gr)
- 20 gr amandelmeel
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl gedroogde tijm
- zout en peper
- 60 gr geraspte mozzarella
- 2 eieren (M)
Topping
- 2 el crème fraîche
- 30 gr geraspte kaas
- 1 kleine rode ui
- 1 braadworst
- 1/2 tl gedroogde tijm
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat het overtollige vocht uit de zuurkool uitlekken en wring met je handen het overgebleven vocht er goed uit. Spoel de zuurkool eventueel af in een vergiet, als je de bodem niet te zuur wilt hebben. Knijp daarna weer goed uit.
- Meng in een kom het amandelmeel met de kruiden. Voeg de zuurkool, mozzarella en het ei toe. Meng tot een bal deeg. Verdeel het zuurkoolmengsel over de bakplaat in een rechthoek.
- Bak de bodem 25 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de rode ui in ringen en de braadworst in stukjes.
- Verhoog na de baktijd de temperatuur naar 180 graden en haal de bodem uit de oven. Smeer de bodem in met de crème fraîche en strooi de geraspte kaas eroverheen. Verdeel de rode ui en stukjes braadworst over de kaas.
- Zet de flammkuchen weer in de oven en bak nog eens 20 tot 25 minuten, totdat de braadworst gaar is. Snijd in 2 stukken en serveer. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de flammkuchen)
- Calorieën: 473
- Vetten: 33,5
- Koolhydraten: 5,8
- Vezels: 7,8
- Eiwitten: 33,1