Ingrediënten
Schaal
- 7 stoofperen
- 400 ml rode wijn (Merlot of Cabernet sauvignon)
- 60 gr Sukrin Gold
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
Bereidingswijze
- Schil de stoofperen met een dunschiller en maak ze schoon met wat water. Als je de peren in zijn geheel gaat koken kun je naar de volgende stap. Verwijder anders het klokhuis en snijd in kwarten.
- Doe de peren in een grote pan en schenk de wijn erbij. Vul nu aan met water, totdat de peertjes net onder staan. Voeg de Sukrin Gold, steranijs, het kaneelstokje en de kruidnagels toe en zet op het vuur.
- Breng aan de kook en zet het vuur zodra het kookt zacht. Doe de deksel op de pan en laat de peren nu drie uur stoven. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stoofpeertje
- Calorieën: 104
- Vetten: 0,3
- Koolhydraten: 13,5
- Vezels: 2
- Eiwitten: 0,3