Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke speculaasbrokken gemaakt van amandelmeel, kaneel, boter en stevia.

Koolhyraatarme speculaasbrokken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 6 brokken 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal
  • 110 gr amandelmeel
  • 10 gr gebroken lijnzaad
  • 50 gr roomboter, gesmolten
  • 23 el koek & speculaas kruiden
  • 1 tl kaneel
  • 30 gr Sukrin Gold
  • 1 eiwit van een middelgroot ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • amandelschaafsel naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Maal de gebroken lijnzaad in een blender, koffiemolen of vijzel. Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar. Voeg dan de boter en het eiwit toe en meng dit eerst met een garde en vervolgens met de handen tot een samenhangend deeg.
  2. Pak vervolgens een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Vorm van het deeg een rechthoek van ongeveer 1/2 cm dik en plaats op de bakplaat. Bestrooi het beslag met amandelschaafsel en zet in de oven. Bak de speculaasbrokken 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Breek het speculaas na het bakken in 6 stukken!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 brok
  • Calorieën: 185
  • Vetten: 17,6
  • Koolhydraten: 1,4
  • Eiwitten: 4,5