Ingrediënten
Schaal
- 110 gr amandelmeel
- 10 gr gebroken lijnzaad
- 50 gr roomboter, gesmolten
- 2–3 el koek & speculaas kruiden
- 1 tl kaneel
- 30 gr Sukrin Gold
- 1 eiwit van een middelgroot ei
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
- amandelschaafsel naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Maal de gebroken lijnzaad in een blender, koffiemolen of vijzel. Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar. Voeg dan de boter en het eiwit toe en meng dit eerst met een garde en vervolgens met de handen tot een samenhangend deeg.
- Pak vervolgens een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Vorm van het deeg een rechthoek van ongeveer 1/2 cm dik en plaats op de bakplaat. Bestrooi het beslag met amandelschaafsel en zet in de oven. Bak de speculaasbrokken 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Breek het speculaas na het bakken in 6 stukken!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 brok
- Calorieën: 185
- Vetten: 17,6
- Koolhydraten: 1,4
- Eiwitten: 4,5