Ingrediënten
Schaal
- 1 koolraap (350 g, geschaafde koolraap totaal)
- 1 grote of 2 kleine sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 2 stengels bosui
- 3 el pijnboompitten
- 1 tl zout
- 2 el olijfolie
- 300 g rauwe gepelde garnalen, ontdooid
- 1 tot 2 tl chilivlokken (proef eerst voor meer toevoegen)
- 1 blikje kokosmelk (330 ml volvette kokosmelk)
- 1 el Italiaanse kruiden
- 2 handjes rucola
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Schil de koolraap en snijd deze in plakken van 1-2 centimeter. Snijd of schaaf ze vervolgens met een dunschiller tot dunne tagliatelle sliert en zet opzij.
- Snijd de sjalot fijn, hak de knoflook fijn, snij de rode paprika in kleine blokjes en de bosui in ringetjes. Verwarm vervolgens een koekenpan en rooster hierin kort de pijnboompitten. Doe de pijnboompitten na het roosteren in een bakje
- Breng ondertussen een pan gevuld met water en theelepel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de koolraap tagliatelle toe en kook deze binnen 2 tot 3 minuten gaar. Giet de koolraap pasta af en zet even opzij.
- Verwarm nu 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 tot 5 minuten samen met de helft van de gehakte knoflook en een theelepel chilivlokken gaar. De garnalen zijn gaar als ze een witte/roze kleur hebben.
- Leg de garnalen op een bord om later weer toe te voegen.
- Bak nu in dezelfde koekenpan de sjalot, rest van de knoflook en paprika in de koekenpan ongeveer 3 minuten, totdat de ui begint te verkleuren.
- Voeg de kokosmelk, een eetlepel Italiaanse kruiden, eventueel een extra theelepel chilivlokken en peper en zout toe. Laat kort warm worden. Voeg als de saus warm is de garnalen en koolraap tagliatelle toe en bak/kook dit 2 minuten mee.
- Verdeel de pasta over 2 borden en bestrooi met de gesneden bosui, pijnboompitten en een handje rucola.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 567
- Vetten: 43,3
- Koolhydraten: 13,1
- Vezels: 6,4
- Eiwitten: 28,5