Lijnzaadwraps met tonijn

Lijnzaadwraps met tonijnsalade

Eerder hebben we een recept met jullie gedeeld voor koolhydraatarme lijnzaadwraps. Met dit recept laten we zien hoe je deze wraps kunt gebruiken en vullen met een zelfgemaakte tonijnsalade! De gevulde wraps zijn ideaal om mee te nemen naar je werk of als je niet veel tijd hebt om je lunch te bereiden. Zorg dat je de wraps klaar hebt liggen, zodat je dit gerecht binnen 10 minuten klaar hebt.

Tonijnsalade maken
Voor dit recept gebruiken we tonijn uit blik op olijfolie basis. Tonijn is van zichzelf een vetarme vis en daarom is het belangrijk om vet toe te voegen. De tonijn op olijfolie basis is daarom een perfecte oplossing. Het geeft naast het vet ook meer smaak aan je tonijnsalade. De tonijn mengen we met wat mayonaise voor een romige structuur. Maak je mayonaise het liefst zelf, zodat je de juiste oliën binnenkrijgt. Kijk hiervoor eens naar ons recept voor zelfgemaakte mayonaise.

Om wat extra smaak, vulling en vitamines toe te voegen, gebruiken we rauwkost. We gebruiken rucola en radijsjes, maar je kunt hier natuurlijk zelf mee variëren. Radijsjes zijn een vergeten groente en dat is eigenlijk best zonde omdat radijsjes juist zo gezond is. Ze zijn laag in koolhydraten en rijk aan calcium, vitamine C, magnesium en vezels. Ze staan erom bekend dat ze in het lichaam ontstekingen tegengaan en de lever helpen bij het ontgiften.

Tips
Je kunt voor dit recept ook onze kant-en-klare Lowcarbchef wraps gebruiken, zo maak je de lunch nog sneller klaar. Pas de vulling niet te veel aan, zodat je inname van vetten en eiwitten hetzelfde blijft. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme lunch recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lijnzaadwraps met tonijn

Lijnzaadwraps met tonijnsalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 1 portie (2 wraps) 1x
  • Categorie: Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 2 lijnzaadwraps
  • 1 blikje tonijn, olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl citroensap
  • handje rucola
  • 2 radijsjes
  • 1 gekookt ei

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg het ei toe als het water kookt en kook ca. 8 minuten voor een hard gekookt ei.
  2. Snipper ondertussen de rode ui en snij de radijsjes in schijfjes. Laat het gekookte ei na het koken schrikken en snijd in stukjes.
  3. Haal de tonijn stukjes uit blik en doe deze in een kleine mengkom. Roer de mayonaise er goed doorheen. Voeg de peper, zout, rode ui, citroensap en kappertjes toe en meng nog een keer goed. 
  4. Verwarm de wraps even kort in een koekenpan en leg op een bord. 
  5. Beleg ze met wat rucola, plakjes radijs, gesneden ei en de tonijnsalade. Voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe. 
  6. Rol ze dicht door een satéprikker in het midden te steken. Serveer en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (2 wraps)
  • Calorieën: 646
  • Vetten: 38,9
  • Koolhydraten: 6,5
  • Vezels: 13,8
  • Eiwitten: 45,9

 

Lijnzaadwraps met tonijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*