Een echte klassieker tijdens de feestdagen is de carpaccio. Het ziet er feestelijk uit en is daarnaast ook eenvoudig om te bereiden. Deze carpaccio maken we net iets anders door de kappertjes te frituren. Zo worden ze lekker krokant en krijgen ze een hele andere en verrassende smaak. Serveer het met een frisse citroen-mosterddressing, en je zet snel en gemakkelijk een smaakvol voorgerecht op tafel.
Hoe maak je deze luxe carpaccio?
Carpaccio is dungesneden ossenhaas. Je kunt carpaccio zelf maken door deze van een stuk ossenhaas dun te snijden of een voorgesneden carpaccio te kopen in de supermarkt of nog lekkerder bij de slager. Haal de carpaccio vlak voor het serveren uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
De dressing maken we van citroen, mosterd en mayonaise. Voeg na het mixen even of de dressing naar smaak is, je kunt eventueel wat extra citroensap of mayonaise toevoegen. De dressing kan ook wat gezoet worden. Je krijgt dan meer een honing-mosterd smaak. Naast deze twee soorten zijn er nog heel veel andere dressing mogelijkheden zoals een truffelmayonaise of pesto. Hier kun je zelf een keuze in maken.
Tips
De carpaccio is ook heerlijk als lunchgerecht. Maak wat extra of gebruik de restjes en maak er een salade of koolhydraatarm broodje carpaccio van. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere kerstrecepten.
PrintLuxe carpaccio met mosterddressing
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 20
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Voorgerecht
Ingrediënten
Carpaccio
- 250 gr carpaccio
- 3 el pijnboompitten
- 50 gr kappertjes
- olijfolie of zonnebloemolie
- 40 gr Parmigiano Reggiano
- 4 handjes rucola (ca. 40 gr)
- zwarte peper naar smaak
Mosterddressing
- 2,5 el mayonaise
- 1 el mosterd, dijon
- 1 tl citroensap
- 1/2 el Holy Hon of erythritol (optioneel)
- 1 el verse platte peterselie, gesneden
- 1/2 el rucola
Bereidingswijze
- Haal de carpaccio uit de koelkast en verdeel over 4 borden.
- Mix de ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine of met een staafmixer. Schenk/schep de dressing in een flesje met schenkdop of in een plastic zakje. Leg de dressing even in de koelkast.
- Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten. Let goed op, want de pitjes kunnen snel verbranden. Haal de pitten als ze bruin zijn gekleurd uit de pan.
- Haal de kappertjes uit de pot en maak ze goed droog met wat keukenpapier.
- Verhit een flinke laag olie in een steelpannetje, genoeg om de kappertjes te bedekken met olie. Voeg de kappertjes toe en bak, totdat ze goudbruin beginnen te kleuren (ca. 3 min). Schep ze met een lepel met gaatjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Rasp de Parmezaanse kaas grof en verdeel dit over de carpaccio.
- Haal de dressing uit de koelkast en snijd een klein puntje van het zakje en besprenkel de dressing over de carpaccio. Verdeel vervolgens de pijnboompitten en kappertjes over de carpaccio en garneer met peper en rucola.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 210
- Vetten: 8,3
- Koolhydraten: 1,8
- Vezels: 0,3
- Eiwitten: 20,9