Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Luxe mini cheesecakes.

Luxe mini cheesecakes (koolhydraatarm)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 455
  • Porties: 6 mini cheesecakes 1x
  • Categorie: Dessert

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Vulling

Topping


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Smelt ondertussen de boter en meng dit in een kom met de rest van de ingrediënten voor de bodem.
  2. Doe 6 cupcake bakvormpjes in een cupcakehouder. Verdeel het mengsel voor de bodem over de bakjes en druk goed aan.
  3. Bak de bodem in de vormpjes 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Verlaag de oventemperatuur vervolgens tot 140 graden.
  4. Klop met een elektrische mixer de roomkaas met Sukrin Icing luchtig. Voeg vervolgens de zure room, 1/2 el citroensap, vanille-extract toe en meng nog eens goed, tot een glad geheel.
  5. Klop 1 ei los in een aparte kom en voeg dit toe aan het roomkaasmengsel. Meng nog eens 20 seconde met de elektrische mixer, totdat alles goed is gemengd.
  6. Verdeel de vulling over de cupcakevormpjes met gebakken bodem. Bak de mini cheesecakes nog eens 20 minuten in de voorverwarmde oven (140 graden). Zet de oven daarna uit en laat de cheesecakes in de oven afkoelen.
  7. Zet de cheesecakes daarna in de koelkast (afgedekt), voor minimaal 6 uur, maar het liefst een hele nacht.
  8. Klop voor het opdienen de slagroom met de Sukrin icing luchtig. Gebruik hiervoor een elektrische mixer. Schep de slagroom daarna in een spuitzak en laat het even opstijven in de koelkast.
  9. Haal de mini cheesecakes uit de koelkast en haal voorzichtig het cupcakebakje ervanaf. Snijd het kontje van de aardbeien eraf, zodat deze rechtop kunnen staan. Leg op elke cheesecake 1 aardbei en spuit de slagroom langs de aardbei en een toefje op de aardbei, zodat je een kerstmutsje krijgt.
  10. Garneer met wat Sukrin Icing en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mini cheesecake
  • Calorieën: 211
  • Vetten: 19,9
  • Koolhydraten: 2,5
  • Eiwitten: 5,0