Ingrediënten
Schaal
- 400 gr sperziebonen
- 50 gr waterkers
- 1 avocado
- 50 gr amandelen
- 100 gr spekreepjes
- 65 gr feta
- 1 bosui
- 2 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snij de bovenstukjes van de sperziebonen af en spoel ze af onder koud water.
- Doe een laagje water in een pan samen met de sperziebonen. Kook de sperziebonen 8-10 minuten beetgaar. Bak ondertussen de spekjes op middelhoog vuur en laat ze en afkoelen en uitlekken op een paar vellen keukenpapier.
- Giet het water van de sperziebonen af en laat ze zonder deksel afkoelen. Rooster vervolgens de amandelen in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Snijd ondertussen het groene gedeelte van de bosui fijn.
- Verdeel de sperziebonen over twee borden. Verdeel hier de waterkers en spekjes overheen. Brokkel de feta, snijd de avocado in blokjes en hak de amandelen fijn. Garneer de salade met de feta, amandelen, avocado, peper, zout en olijfolie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 682
- Vetten: 57,9
- Koolhydraten: 7,8
- Vezels: 12,6
- Eiwitten: 26,6