Ingrediënten
Schaal
Tomatentapenade
- 30 gr walnoten, ongebrand
- 15 gr pijnboompitten
- 150 gr zongedroogde tomaten in olie
- 50 gr ontpitte zwarte olijven
- 1 kleine sjalot
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- 2 el olijfolie
Salade
- 500 gr witte asperges
- 1 courgette
- 2 el olijfolie
- 2 stuks zalmfilet
- 1 tl Italiaanse kruiden
- zout en peper
- verse basilicum (garnering)
- 50 gr veldsla
Bereidingswijze
- Rooster de walnoten en pijnboompitten voor de tapenade.
- Meng de zongedroogde tomaten (zonder olie) samen met de andere ingrediënten door elkaar in een keukenmachine. Haal de zongedroogde tomaten uit de pot met olie. Meng niet te lang, want je wilt niet dat de tapenade de structuur van een saus krijgt.
- Schil de asperges en snijd een centimeter van de onderkant af. Snijd de courgette in halve maantjes.
- Kook of stoom de asperges in 5-7 minuten gaar. Giet af en snijd elke asperge in drie stukken.
- Bak de courgette in een koekenpan met wat olijfolie in ca. 10 minuten goudbruin. Voeg de asperges toe en roerbak deze kort mee.
- Haal de groenten uit de pan en meng er een eetlepel tomatentapenade doorheen. Zet opzij.
- Verwarm in dezelfde pan opnieuw wat olie. Kruid de zalm met Italiaanse kruiden, zout en peper en bak in +/- 10 minuten op de huid krokant. Draai eventueel nog 1 minuut om. Je kunt ze ook in de airfryer bereiden (180 graden, ca. 6 tot 8 minuten).
- Verdeel de veldsla over 2 borden en verdeel hier de groenten overheen. Leg de zalm op de groenten en garneer met de tapenade en verse basilicum.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 775
- Vetten: 34,6
- Koolhydraten: 20,1
- Vezels: 15,1
- Eiwitten: 41,5