Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bloemkoolcouscous met Marokkaanse gehaktballetjes.

Marokkaanse bloemkoolcouscous met gehaktballetjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Marrokkaans

Ingrediënten

Schaal

Yoghurtsaus

  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 200 ml volle yoghurt of Griekse yoghurt
  • 2 el verse dille of munt, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • 1/4 komkommer
  • zout en peper naar smaak

Gehaktballetjes

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el verse peterselie (plat)
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 1 tl komijnzaad, gemalen
  • 1/2 tl sumak
  • 1/2 tl kurkuma
  • zout (ca.1 tl of naar smaak)
  • peper naar smaak
  • 1 el olijfolie of boter

Bloemkoolcouscous

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 stengel bosui
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr feta
  • 1 el citroensap
  • handje verse peterselie + extra voor garnering
  • 25 gr walnoten (1 handje), fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Pers de knoflook voor de saus en meng de yoghurt met de dille en het citroensap. Rasp de komkommer en schep er doorheen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  2. Snipper de sjalot en snijd de knoflook en peterselie voor de gehaktballetjes fijn. Meng dit met het gehakt en de kruiden, en vorm er 8 balletjes van.
  3. Snijd voor de couscous de paprika in blokjes en de bosui en knoflook fijn.
  4. Meng de bloemkoolrijst met de kruiden, paprika en bosui in een pan. Voeg wat olijfolie toe en roerbak alles samen ongeveer 10 minuten. Zet het vuur uit.
  5. Bak ondertussen de gehaktballetjes in een pan met wat olie of boter rondom goudbruin in ongeveer 10-15 minuten.
  6. Schep de feta, citroensap en peterselie door de couscous en verdeel over de borden.
  7. Leg de gehaktballetjes op de couscous en garneer met de yoghurtsaus, verse peterselie en walnoten


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
  • Calorieën: 685
  • Vetten: 50,4
  • Koolhydraten: 10,2
  • Vezels: 4,9
  • Eiwitten: 42,8