Ovenschaal met drie stuks gebakken kipfilet gekruid met Marokkaanse kruiden.

Marokkaanse kipfilet

Een exotisch kip recept geschikt voor het hele gezin!

Dit is een gemakkelijke en smaakvolle manier om kip te bereiden. De kruidenmix van kaneel, komijn, kurkuma, gember, paprika en koriander geeft de kip een heerlijke Marokkaanse smaak. Misschien denk je nu dat er teveel exotische smaken worden gebruikt voor kieskeurige eters, maar ik kan je vertellen dat zelfs kleine kinderen er dol op zijn. De Marokkaanse kipfilet is bovendien erg makkelijk om te maken. Het kost slechts een aantal minuten om de kip te bereiden en nog fijner je houdt er weinig tot geen afwas aan over!

Serveersuggestie:
De Marokkaanse kipfilet kun je als avondmaaltijd eten met bijvoorbeeld een frisse salade. Zelf vind ik de Marokkaanse kipfilet erg lekker met een portie koolhydraatarme bloemkoolcouscous. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ovenschaal met drie stuks gebakken kipfilet gekruid met Marokkaanse kruiden.

Marokkaanse kipfilet

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 4 kipfilets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Marokkaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 4 kipfilets (150 gr per stuk)
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 3/4 tl zout
  • 1/2 tl paprika
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng ondertussen in een kleine kom alle ingrediënten behalve de kip. Eenmaal goed gemengd smeer je het kruidenmengsel over de kipfilets.
  2. Plaats de kipfilets op een ingevette ovenschaal en bak de kipfilets 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 162
  • Vetten: 5,5
  • Koolhydraten: 1,3
  • Eiwitten: 25,3
Ovenschaal met drie stuks gebakken kipfilet gekruid met Marokkaanse kruiden.

5 Reacties

  1. Fijn recept. Ik maak het regelmatig, maar maak er spiesjes van. Ik snijd de kipfilet in blokjes en laat het dan een aantal uur marineren in de kruidenmix. Ik doe 1 el citroensap ipv 2 en iets meer zout er door heen. Vervolgens spiesjes 3 minuten op de grill en dan serveren met tzazizki. Echt heel lekker!

    Reageer
  2. Het viel erg in de smaak hier! Goed recept, bedankt!






    Reageer
  3. Super lekker!!






    Reageer
  4. Er had iets meer zout in gemogen. Maar verder best lekker.






    Reageer
  5. Het recept is heerlijk!!! Voor een stukje vlees voor erbij, zou ik iets minder citroen doen (volgens mijn dochter), maar voor door een salade is deze perfect! Deze komt in het boekje!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*