Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ovenschaal met drie stuks gebakken kipfilet gekruid met Marokkaanse kruiden.

Marokkaanse kipfilet

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 4 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 4 kipfilets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Marokkaanse

Ingrediënten

Schaal
  • 4 kipfilets (150 gr per stuk)
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 3/4 tl zout
  • 1/2 tl paprika
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng ondertussen in een kleine kom alle ingrediënten behalve de kip. Eenmaal goed gemengd smeer je het kruidenmengsel over de kipfilets.
  2. Plaats de kipfilets op een ingevette ovenschaal en bak de kipfilets 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 162
  • Vetten: 5,5
  • Koolhydraten: 1,3
  • Eiwitten: 25,3