Ingrediënten
Schaal
Kip
- 400 gr kipdijfilet
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 tl ras el hanout
- 1/2 tl paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- 2 el harissa, mild gekonfijte citroen
Groenteplaat
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 gele paprika
- 1/2 citroen
- 125 gr cherrytomaten
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl ras el hanout
- zout en peper
- 10 mammoet groene olijven
Bloemkoolrijst
- 1 el olijfolie
- 400 gr bloemkoolrijst
- 1 tl ras el hanout
- 1/2 tl rozemarijn, gedroogd
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 el citroensap
- zout en peper naar smaak
- 1 tl citroenrasp
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Meng de kip met de kruiden en harissa. Zet dit even opzij.
- Snijd de courgette en aubergine in plakjes en paprika in reepjes. Snijd de citroen in grove stukken.
- Verdeel de gesneden groenten (incl. citroen) samen met de cherrytomaten over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruiden. Verdeel vervolgens de olijven over de plaat.
- Leg de kip tussen de groenten en bak de kip en groente 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur en voeg wat olie en de bloemkoolrijst toe. Roer er ras el hanout, rozemarijn, knoflookpoeder, citroensap en citroenrasp doorheen. Bak de rijst beetgaar in ca. 4 minuten.
- Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de kip, groente en bloemkoolrijst over 3 borden.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
- Calorieën: 455
- Vetten: 30,6
- Koolhydraten: 11,1
- Vezels: 7,4
- Eiwitten: 30,1