Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mediterraanse kip traybake.

Mediterraanse kip traybake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 3.5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal

Kip

  • 400 gr kipdijfilet
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el harissa, mild gekonfijte citroen

Groenteplaat

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1/2 citroen
  • 125 gr cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl ras el hanout
  • zout en peper
  • 10 mammoet groene olijven

Bloemkoolrijst

  • 1 el olijfolie
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl rozemarijn, gedroogd
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 el citroensap
  • zout en peper naar smaak
  • 1 tl citroenrasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Meng de kip met de kruiden en harissa. Zet dit even opzij.
  3. Snijd de courgette en aubergine in plakjes en paprika in reepjes. Snijd de citroen in grove stukken.
  4. Verdeel de gesneden groenten (incl. citroen) samen met de cherrytomaten over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruiden. Verdeel vervolgens de olijven over de plaat.
  5. Leg de kip tussen de groenten en bak de kip en groente 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur en voeg wat olie en de bloemkoolrijst toe. Roer er ras el hanout, rozemarijn, knoflookpoeder, citroensap en citroenrasp doorheen. Bak de rijst beetgaar in ca. 4 minuten.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de kip, groente en bloemkoolrijst over 3 borden.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
  • Calorieën: 455
  • Vetten: 30,6
  • Koolhydraten: 11,1
  • Vezels: 7,4
  • Eiwitten: 30,1