Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade met Mediterrane groenten.

Mediterrane salade met kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Mediterraans

Ingrediënten

Schaal

Salade

  • 2 eieren (M of L)
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr kipfilet (of kipdij)
  • 1/2 el gedroogde munt
  • 1/2 el gedroogde oregano
  • 1/2 el gedroogde rozemarijn
  • 1 kleine rode ui
  • halve komkommer
  • 1 avocado
  • 125 gr cherrytomaten
  • 50 gr olijven zonder pit
  • 50 gr feta
  • 1 krop romaine sla

Dressing

  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • 1/8 tl gedroogde rozemarijn
  • 1/8 tl gedroogde oregano
  • 1/8 tl gedroogde munt

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Doe de eieren erin en kook ze ongeveer 6 minuten voor een zachte dooier en 8 minuten voor een hardgekookt ei. Laat de eieren na het koken schrikken in koud water.
  2. Snijd voor de dressing de knoflook fijn en meng met de olijfolie, citroensap en kruiden. Zet opzij.
  3. Snijd de paprika in grove stukken en grill of bak deze een paar minuten in een grillpan met een eetlepel olijfolie.
  4. Snijd op een aparte plank ook de kip in stukken. Kruid de stukjes kip met gedroogde munt, oregano en rozemarijn. Haal de gegrilde paprika uit de pan en bak in dezelfde pan de stukjes kip rondom bruin en gaar. Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe aan de pan, voordat je de kip gaat bakken.
  5. Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes, de komkommer en avocado in blokjes en de cherrytomaten in vieren. Snijd ook de gegrilde paprika in kleinere reepjes of blokjes.
  6. Pel de eieren en snijd deze in stukjes. Was de romaine sla en snijd in stukken. Verdeel de sla over 2 borden en leg de groenten, ei en olijven er naast of bovenop. Haal de kip uit de pan en verdeel over de borden.
  7. Brokkel wat feta over de borden met salade en besprenkel met de olijfolie-dressing. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 657
  • Vetten: 45,6
  • Koolhydraten: 10,2
  • Vezels: 10,9
  • Eiwitten: 45,9