Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Merguez worstjes met groenten.

Merguez met groenten en tzatziki

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 400 gr pompoenblokjes
  • 3 el olijfolie
  • zout en zwarte peper
  • 2 tl ras el hanout (optioneel)
  • 1/2 van het tzatziki recept
  • 1 kleine courgette
  • 400 gr broccoliroosjes
  • 4 merguez worstjes of chipolata
  • 1 stengel bosui
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C.
  2. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat, besprenkel ze met 1 el olijfolie, en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat ras el hanout kruiden.
  3. Rooster de pompoenblokjes 30 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de tzatziki en zet deze opzij.
  4. Snijd de courgette in plakjes en de broccoli in roosjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook de broccoli 3 minuten beet gaar. Giet daarna af in een vergiet.
  5. Mix de broccoli en courgette in een kom en besprenkel met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat ras el hanout.
  6. Haal de bakplaat na 15 minuten bakken uit de oven en voeg de broccoli en courgette toe. Zet terug in de oven en bak nog eens 15 minuten.
  7. Bak ondertussen de merguez worstjes gaar en snijd de bosui fijn.
  8. Verdeel de tzatziki over 2 borden. Schep de courgette, pompoenblokjes en broccoli er overheen. Verdeel de worstjes en garneer met bosui en peper.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 464
  • Vetten: 28,7
  • Koolhydraten: 13,1
  • Vezels: 9,6
  • Eiwitten: 32,8