Ingrediënten
Schaal
- 400 gr pompoenblokjes
- 3 el olijfolie
- zout en zwarte peper
- 2 tl ras el hanout (optioneel)
- 1/2 van het tzatziki recept
- 1 kleine courgette
- 400 gr broccoliroosjes
- 4 merguez worstjes of chipolata
- 1 stengel bosui
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C.
- Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat, besprenkel ze met 1 el olijfolie, en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat ras el hanout kruiden.
- Rooster de pompoenblokjes 30 minuten in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de tzatziki en zet deze opzij.
- Snijd de courgette in plakjes en de broccoli in roosjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook de broccoli 3 minuten beet gaar. Giet daarna af in een vergiet.
- Mix de broccoli en courgette in een kom en besprenkel met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat ras el hanout.
- Haal de bakplaat na 15 minuten bakken uit de oven en voeg de broccoli en courgette toe. Zet terug in de oven en bak nog eens 15 minuten.
- Bak ondertussen de merguez worstjes gaar en snijd de bosui fijn.
- Verdeel de tzatziki over 2 borden. Schep de courgette, pompoenblokjes en broccoli er overheen. Verdeel de worstjes en garneer met bosui en peper.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 464
- Vetten: 28,7
- Koolhydraten: 13,1
- Vezels: 9,6
- Eiwitten: 32,8