Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mexicaans stoofvlees met cheddar en wraps.

Mexicaans stoofvlees

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 180
  • Totale tijd: 200
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Ingrediënten

Schaal
  • 1 grote gele ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 gedroogde chipotle pepers + 1 el tomatenpuree of 3 chipotle pepers in adobo saus
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el gedroogde oregano
  • 350 ml runderbouillon (soepfabriek) of 350 ml water + 0,8 runderbouillonblokje
  • 750 gr riblappen
  • 1,5 el kokosolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 stuks baby romaine sla of 4 Lowcarbchef wraps

Topping opties

  • 1 stengels bosui
  • Crème fraîche
  • Guacamole
  • Geraspte cheddar

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn grof en pel de knoflook en doe in een keukenmachine. Maal fijn. Voeg dan de Chipotle peper, gemalen komijn, koriander, peper, zout en oregano toe. Meng nogmaals en voeg ook de bouillon toe. Meng nog een keer.
  2. Snijd het vlees in grove stukken. Kruid met peper en zout.
  3. Zet een stoofpan op een hoog vuur. Voeg de kokosolie toe. Als de kokosolie gesmolten is, voeg je het vlees toe. Bak dit vervolgens rondom goudbruin.
  4. Voeg het kruidenmengsel en de laurierblaadjes toe en roer het vlees erdoorheen.
  5. Breng aan de kook en zet het vuur zachter. Laat 3 tot 4 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door en voeg wat water toe als er te veel water is verdampt.
  6. Trek het vlees na het stoven uit elkaar en roer goed door. Proef even en voeg indien nodig wat extra zout toe.
  7. Serveer het stoofvlees op romaine sla of in een koolhydraatarme wrap met Mexicaanse bijgerechten zoals kaas, guacamole en bosui.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal) excl. wrap
  • Calorieën: 372
  • Vetten: 23,2
  • Koolhydraten: 2,3
  • Vezels: 0,4
  • Eiwitten: 38,9