Mexicaanse enchiladas met kip gemaakt met Lowcarbchef wraps.

Mexicaanse enchiladas met kip

We hebben er lang op moeten wachten, maar het zomerse weer begint eindelijk te komen. Voor dit heerlijke zonnetje hebben we dan ook een nieuw recept voor jullie klaar! Van deze Mexicaanse klassieker maken we een koolhydraatarme versie door onze eigen Lowcarbchef wraps te gebruiken. Met een heerlijke enchilada saus is dit recept helemaal af!

Wat zijn enchiladas?

Een enchilada is een deeggerecht dat komt uit Mexico. Enchilada’s bestaan uit wraps gevuld met onder andere vlees en groenten, bedekt met een saus van tomaat en rode peper, geserveerd met guacamole. In dit recept vervangen de koolhydraatrijke (tarwe of maïs) tortilla’s met onze eigen koolhydraatarme Lowcarbchef wraps. Een Lowcarbchef wrap bevat slechts 4,4 gram koolhydraten per stuk en het verschil met de reguliere wraps is bijna niet te proeven. Zo kun je ook als je koolhydraatarm eet gewoon genieten van traditionele Mexicaanse enchiladas!

Tips
We vullen de enchiladas met gekruide kip, maar je kunt dit ook gehakt gebruiken. De bereidingswijze blijft gewoon hetzelfde! We serveren de enchiladas met guacamole, maar je kunt er ook wat extra’s bij doen, zoals crème fraîche. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mexicaanse enchiladas met kip gemaakt met Lowcarbchef wraps.

Mexicaanse enchiladas met kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 7 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Mexicaans

Ingrediënten

Schaal

Enchiladas

  • 400 gr kipdijfilet
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 1 el boter of olijfolie
  • 1 jalapeño, vers of uit pot
  • 100 gr geraspte kaas
  • 3 Lowcarbchef wraps

Enchiladasaus

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml tomatensaus (passata)
  • 1 el uienpoeder
  • 1 tot 2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl oregano, gedroogd
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • zout en peper
  • 100 ml kippenbouillon

Guacamole

  • 1 avocado, rijp
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el limoensap
  • 1/2 tl chilivlokken
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kruid de kip met kant-en-klare Mexicaanse kruiden of gebruik een zelf samengestelde mix. Verwarm de boter of olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Bak de kip rondom goudbruin en zet dan het vuur lager en laat gaar worden met de deksel op de pan.
  2. Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen. Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 200 graden. Trek de kip met twee vorken uit elkaar
  3. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze kort in een koekenpan met een eetlepel olijfolie. Voeg vervolgens de tomatensaus (passata) en alle kruiden voor de enchiladasaus toe. Laat een paar minuten pruttelen en voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Zet als het de saus kook het vuur laag en laat 10 minuten pruttelen en indikken.
  5. Pak een grote ovenschaal en schep genoeg saus in de schaal om de bodem mee te bedekken. Schep ook een grote opscheplepel saus in een apart bakje voor later.
  6. Voeg de pulled chicken toe aan de overgebleven saus in de pan. Zet de pan boven een laag vuur en voeg 50 gram geraspte kaas toe. Schep een paar keer om, totdat de kaas is gesmolten.
  7. Pak de wraps erbij, vul elke wrap met wat van de kipvulling en rol op. Leg de opgerolde wrap in de ovenschaal. Herhaal dit totdat je alle wraps hebt gevuld.
  8. Snijd de verse jalapeño in plakjes of gebruik eventueel jalapeño uit een pot. Smeer de overgebleven tomatensaus uit het schaaltje over de wraps en garneer met jalapeño en de rest van de geraspte kaas (50 gram).
  9. Bak de enchiladas 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. Maak ondertussen de guacamole door de ui fijn te snijden en dit te mengen met de rijpe avocado, limoensap en chilivlokken. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel de wraps over 3 borden en serveer met guacamole en eventueel crème fraîche.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde wrap met saus
  • Calorieën: 627
  • Vetten: 39,4
  • Koolhydraten: 15,3
  • Vezels: 15,9
  • Eiwitten: 44,9

 

Mexicaanse enchiladas met kip gemaakt met Lowcarbchef wraps.

9 Reacties

  1. heerlijk gerecht, ik heb het iets minder pittig gemaakt, zodat het precies goed was voor ons, dit is een blijvertje

    Reageer
  2. Heerlijk recept! Gebruik zelf pikante paprika poeder, dus het was lekker spicy, mjummie






    Reageer
  3. Wat een heerlijk gerecht. Gemaakt met 2 pakken vega kip. Heb een fles passata van 680 ml gebruikt en 200 gr spinazie en een rode paprika toegevoegd. Daardoor kon ik 6 wraps vullen en was genoeg voor 4 personen. Zeker voor herhaling vatbaar 🤗😋😋






    Reageer
  4. Heerlijk Recept! ik had snel wat inspiratie nodig en had geen betere keuze kunnen maken






    Reageer
  5. christel Bettens

    Goedgekeurd door het volledige gezin!






    Reageer
  6. heerlijk deze! en goed uit te breiden met andere groenten inderdaad👍
    En makkelijk om mee te nemen.

    Reageer
  7. Echt een heerlijk recept! Zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb dit ooit bij een Mexicaans restaurant gegeten deze variant lijkt er sprekend op, daar zat alleen ook nog verse spinazie door dus dit ga ik de volgend keer toe te voegen.






    Reageer
  8. Een heerlijk gerecht. Zo gemaakt en smikkelen maar! Zeker voor herhaling vatbaar!!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*