Ingrediënten
Schaal
Mexicaanse kipfilet:
- 450 gr kipfilethaasjes
- 3 rode paprika’s
- 1 zoete ui
- 2 el olijfolie
- 2 tl chilipoeder
- 2 tl paprika
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl zeezout
Bloemkoolrijst:
- 600 gr bloemkoolrijst
- 2 el limoensap
- geraspte kaas naar smaak
- avocado en zure room naar smaak
- handjevol peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de paprika’s en zoete ui in kleine stukjes. Pak dan een ovenschaal en bekleed deze met een vel bakpapier. Plaats de kipfilethaasje aan een kant van de ovenschaal en de groente aan de andere kant. Besprenkel vervolgens de groente en kipfilet met olijfolie.
- Pak dan een klein kommetje en meng hierin alle kruiden. Strooi vervolgens de helft van het kruidenmengsel over de bovenkant van de kipfilet en groente. Draai de kipfilet en groente dan om en strooi de rest van het kruidenmengsel hier over heen. Bak de kipfilethaasjes en groente 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwarm als de kipfilet en groente bijna klaar zijn een grote koekenpan boven een middelhoog vuur met daarin een scheutje olijfolie. Doe als de pan heet is de bloemkoolrijst in de pan en wok dit binnen 2-3 minuten gaar. Voeg dan het limoensap en de peterselie toe aan de pan en roer dit door de bloemkoolrijst.
- Verdeel de bloemkoolrijst over vier borden en serveer met de kip en groente uit de oven en eventueel een beetje kaas, avocado en zure room. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 235
- Vetten: 9,4
- Koolhydraten: 10,1
- Eiwitten: 28,9