Ingrediënten
Schaal
Mosselen
- 2 kg verse mosselen
- 1 prei
- 1 stengel bleekselderij
- 1 grote wortel
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- 200 ml water of witte wijn
- 1 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
Koolraap friet
- 1x recept koolraap friet
Salade
- 75 gr slamelange
- 50 gr feta
- 1/2 komkommer
- 10 groene olijven
- 1/2 avocado
- 1 el muntblaadjes
- 1 lente ui
- 2 el olijfolie
- zout en peper
Mosselsaus (optioneel)
- 4 el mayonaise
- 1 el mosterd (scherp)
- 1 el kookvocht van mosselen of 1 el dragonazijn
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Haal de mosselen uit de verpakking en controleer eerst welke mosselen nog goed zijn. Dit doe je door de open mosselen te tikken op het aanrecht en te kijken of ze weer sluiten. Als ze niet dicht gaan dan zijn ze niet meer goed.
- Spoel de mosselen twee keer om in koud water en laat ze onder koud water staan totdat je ze gaat koken.
- Maak de koolraap frietjes volgens het recept op onze site. Snijd vervolgens alle groente voor de mosselen in kleine stukjes en zet opzij.
- Ga verder met de salade. Rasp de komkommer, snij de avocado in blokjes en muntblaadjes klein.
- Doe de salade op een bord en leg hier de komkommer, avocado en olijven overheen. Garneer met de muntblaadjes, peper, zout en olijfolie.
- Meng de ingrediënten voor de saus en zet deze opzij.
- Zet de mosselpan op hoog vuur samen met wat olijfolie. Bak de groente hier 5 minuten in totdat de ui glazig is. Voeg vervolgens het water of de wijn toe en laat nog 2 minuten doorkoken.
- Voeg de mosselen toe en kook voor 4-5 minuten. Schud tussendoor met de pan zodat de bovenste mosselen ook onderin komen.
- Haal van het vuur. Serveer de mosselen met koolraap friet, de salade en een lekker sausje.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 van het totaal
- Calorieën: 642
- Vetten: 42,8
- Koolhydraten: 22,6
- Vezels: 7
- Eiwitten: 37,9