Een gezond koolhydraatarm ontbijt of lunch gerecht:
Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, omelet met babyspinazie. Dit is een heerlijk ei recept met Parmezaanse kaas, babyspinazie, nootmuskaat en uienpoeder. De babyspinazie wordt jong geoogst en heeft hierdoor een extra malse smaak. Het is hierdoor uitermate geschikt om te roerbakken. Babyspinazie is bovendien ook erg gezond. Het bevat behoorlijke hoeveelheden vitamine A, C, E en K.
Serveertip
De omelet met babyspinazie kun je serveren met sneetje zelfgemaakt koolhydraatarm brood. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt voer het recept!
Omelet met babyspinazie
- Bereidingstijd: 5
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 15 minutes
- Porties: 1 omelet 1x
- Categorie: Lunch, Ontbijt
Ingrediënten
Schaal
- 2–3 middelgrote eieren
- 30 gr babyspinazie, in stukjes gesneden
- 10 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 1/4 tl uienpoeder
- 1/8 tl nootmuskaat
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Klop in een grote kom de eieren los en voeg al roerend de spinazie en Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met uienpoeder, nootmuskaat, zout en peper.
- Vet een kleine koekenpan in met boter of olie en verwarm de pan boven een middelhoog vuur. Voeg het eimengsel toe aan de pan en bak de omelet ongeveer 3 minuten aan een kant. Draai dan het omelet om met een spatel en bak nog eens 3 minuten. Zet het vuur nu laag en bak nog eens 2 minuten. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 omelet
- Calorieën: 186
- Vetten: 12,7
- Koolhydraten: 2,9
- Eiwitten: 17,0
Super erg lekker
Gemaakt zonder brood