Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een omelet met baby spinazie en Parmezaanse kaas.

Omelet met babyspinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 1 omelet 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 23 middelgrote eieren
  • 30 gr babyspinazie, in stukjes gesneden
  • 10 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/8 tl nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Klop in een grote kom de eieren los en voeg al roerend de spinazie en Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met uienpoeder, nootmuskaat, zout en peper.
  2. Vet een kleine koekenpan in met boter of olie en verwarm de pan boven een middelhoog vuur. Voeg het eimengsel toe aan de pan en bak de omelet ongeveer 3 minuten aan een kant. Draai dan het omelet om met een spatel en bak nog eens 3 minuten. Zet het vuur nu laag en bak nog eens 2 minuten. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 omelet
  • Calorieën: 186
  • Vetten: 12,7
  • Koolhydraten: 2,9
  • Eiwitten: 17,0