Ingrediënten
Schaal
- 2 eieren (M of L)
- 40 ml volle (amandel)melk
- snufje zout
- 45 gr artisjokken in olijfolie
- 40 gr brie of geitenbrie
- handje veldsla (afgespoeld)
- 15 gr pecannoten, geroosterd
- 20 gr verse bosbessen
Bereidingswijze
- Splits de eieren in twee aparte kommen en meng het eigeel met de melk.
- Klop in een andere kom met een elektrische mixer de eiwitten stijf. Schep het opgeklopte eiwit door het eigeelmengsel. Breng op smaak met zout en evt. peper
- Snijd de artisjok in stukken en de brie in plakjes. Zet opzij.
- Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en voeg als die olie heet is het eimengsel in de pan. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
- Als de bovenkant begint te stollen en de omelet stevig genoeg is draai je hem om. Je kunt hiervoor ook een bord gebruiken. Leg een groot bord op de pan en draai de pan om, zodat de omelet omgedraaid op het bord kom te liggen. Schuif de omelet dan voorzichtig weer terug in de pan.
- Voeg de brie, veldsla en artisjok toe op 1/4 van de omelet.
- Vouw de omelet dicht en draai om. Bak totdat de brie begint te smelten. Vouw de omelet nog een keer dubbel.
- Haal uit de pan en garneer met geroosterde pecannoten en bosbessen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 omelet
- Calorieën: 419
- Vetten: 33,7
- Koolhydraten: 5,1
- Vezels: 2,4
- Eiwitten: 22,2