Ingrediënten
Schaal
- 100 gr champignons (wit)
- 1 el olijfolie
- 2 el sojasaus of tamari
- 3 eieren (M)
- 2 el (plantaardige) melk
- 2 schijfjes zachte geitenkaas
- 50 gr rucola
- 1 el pompoenpitten
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Verwarm vervolgens 1 el olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg de champignons met 1 el sojasaus toe aan de pan en bak in ca. 2 minuten gaar.
- Klop ondertussen de eieren los in een kommetje en voeg tijdens het kloppen 1 el sojasaus en 2 el melk toe. Giet het eimengsel over de champignons in de pan en zet het vuur lager. Doe deksel op de pan en bak ca. 1 minuut, totdat het ei ook aan de bovenkant is gestold.
- Leg vervolgens 2/3 van de geitenkaas op de omelet en vouw met een spatel de omelet naar binnen. Bak nog eens 30 sec. en zet dan het vuur uit. Laat de omelet nog even in de pan nagaren, totdat de kaas volledig is gesmolten.
- Leg de rucola op een bord en leg hier de omelet op. Garneer met pompoenpitten en de overgebleven geitenkaas. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 omelet
- Calorieën: 441
- Vetten: 34
- Koolhydraten: 2,8
- Eiwitten: 30