Ingrediënten
Schaal
- 2 eieren
- scheutje melk
- 1 el boter of olijfolie
- 20 gr geraspte kaas
- 3 plakjes ontbijtspek
- 30 gr cherrytomaten
- 1/2 el bieslook
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank de cherrytomaten in kleine stukjes en de bieslook fijn. Klop de eieren met de melk los in een kom en breng op smaak met zout en peper. Verwarm vervolgens een koekenpan boven een middelhoog vuur en bak hierin de ontbijtspek knapperig. Haal het ontbijtspek na het bakken uit de pan en plaats op een vel keukenpapier.
- Zet de pan terug op het vuur en voeg een el olijfolie toe. Schenk als de olie heet is de losgeklopte eieren in de pan. Beweeg de pan heen een weer, zodat de hele bodem bedekt is met ei. Bak de omelet 2 minuten boven een laag vuur.
- Bestrooi de omelet met geraspte kaas en bak nog eens 2 minuten met de deksel op de pan. Haal de deksel dan van de pan en verdeel de gebakken spek, gesneden tomaatjes en bieslook over het omelet. Vouw met een spatel de omelet dubbel en serveer op een warm bord. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 omelet
- Calorieën: 410
- Vetten: 33,4
- Koolhydraten: 3,5
- Eiwitten: 23,7