Ontbijtwrap met omelet.

Ontbijt quesadilla’s met ei

Als je koolhydraatarm eet, kan het best een uitdaging zijn om te blijven variëren met je ontbijt. Vaak kom je uit op chiapudding, een omelet of een gekookt ei. Allemaal heerlijk, maar soms heb je gewoon zin in iets anders, iets dat net zo makkelijk te maken is, maar toch nét even anders smaakt. Deze ontbijtquesadilla’s met ei zijn precies dat! De combinatie van een luchtige omelet, een knapperige wrap en een vulling van spek, kaas en verse groenten zorgt voor een hartig ontbijt dat goed vult, maar toch licht aanvoelt.

Hoe maak je deze speciale ontbijtwraps?

Je begint met het bakken van knapperig spek in een pan, terwijl je ondertussen de eieren losklopt met een scheutje melk, zout en peper. Zodra het spek klaar is, giet je het eimengsel in de pan en laat je het op laag vuur stollen. Dan komt de slimme truc en het geheim van dit recept: leg een Lowcarbchef keto of low carb wrap op de nog zachte omelet, druk licht aan en draai het geheel voorzichtig om. Nu wordt de wrap lekker krokant terwijl de omelet er perfect in smelt.

Voor extra smaak smeer je een dun laagje rode pesto op de omelet en strooi je er pittige kaas overheen. Voeg wat verse tomaat, fijngesneden bieslook en een handvol babyspinazie toe. Vouw de wrap dubbel, laat de kaas smelten en bak tot hij goudbruin en knapperig is. Het resultaat? Een smaakvolle ontbijtwrap met een stevige bite en een heerlijke vulling van luchtige omelet, hartig spek, gesmolten kaas en verse groenten. Perfect als snel ontbijt, maar ook als makkelijke lunch. Dit wordt gegarandeerd een favoriet!

Tips

Draai de omelet voorzichtig om. Gebruik een grote spatel of leg een bord op de pan en keer het geheel om, zodat de wrap netjes blijft zitten. Je kunt ook lekker variëren met dit recept. Voeg bijv. extra ingrediënten toe zoals avocado, geitenkaas of rucola voor een andere twist. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijtrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ontbijtwrap met omelet.

Ontbijt quesadilla’s met ei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 ontbijtwrap 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 40 gr cherrytomaten
  • 1 handje verse bieslook
  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 1 Lowcarbchef keto wrap
  • Rode pesto (optioneel)
  • 20 gr geraspte kaas, pittig
  • 2 handjes babyspinazie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de cherrytomaten in kleine stukjes en hak de bieslook fijn. Klop de eieren los met een scheutje melk, zout en peper in een kom. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ontbijtspek knapperig.
  2. Giet het eimengsel in de pan en zet het vuur laag. Zodra het ei begint te stollen, leg je een wrap op de omelet en druk je deze voorzichtig aan. Gebruik een spatel om onder het ei te komen en draai het geheel voorzichtig om, zodat de wrap nu onder ligt en de omelet erbovenop.
  3. Besmeer de omelet eventueel met rode pesto en strooi geraspte kaas over één helft. Verdeel de fijngesneden tomaat, bieslook en twee handjes babyspinazie over een kant van de omelet. Vouw de lege helft van de wrap over de kant met de vulling en druk zachtjes aan.
  4. Draai de wrap om en bak aan beide kanten 1 tot 2 minuten boven laag vuur, totdat de wrap krokant is en de spinazie iets is geslonken en de kaas is gesmolten.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 ontbijtwrap
  • Calorieën: 505
  • Vetten: 33,7
  • Koolhydraten: 7,2
  • Vezels: 12,2
  • Eiwitten: 36,9

 

Ontbijtwrap met omelet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*