Ingrediënten
Schaal
- 40 gr cherrytomaten
- 1 handje verse bieslook
- 2 eieren
- scheutje melk
- 3 plakjes ontbijtspek
- 1 Lowcarbchef keto wrap
- Rode pesto (optioneel)
- 20 gr geraspte kaas, pittig
- 2 handjes babyspinazie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de cherrytomaten in kleine stukjes en hak de bieslook fijn. Klop de eieren los met een scheutje melk, zout en peper in een kom. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ontbijtspek knapperig.
- Giet het eimengsel in de pan en zet het vuur laag. Zodra het ei begint te stollen, leg je een wrap op de omelet en druk je deze voorzichtig aan. Gebruik een spatel om onder het ei te komen en draai het geheel voorzichtig om, zodat de wrap nu onder ligt en de omelet erbovenop.
- Besmeer de omelet eventueel met rode pesto en strooi geraspte kaas over één helft. Verdeel de fijngesneden tomaat, bieslook en twee handjes babyspinazie over een kant van de omelet. Vouw de lege helft van de wrap over de kant met de vulling en druk zachtjes aan.
- Draai de wrap om en bak aan beide kanten 1 tot 2 minuten boven laag vuur, totdat de wrap krokant is en de spinazie iets is geslonken en de kaas is gesmolten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 ontbijtwrap
- Calorieën: 505
- Vetten: 33,7
- Koolhydraten: 7,2
- Vezels: 12,2
- Eiwitten: 36,9