Ingrediënten
Schaal
- 1 el olijfolie
- 1 Lowcarbchef naturel tortilla of keto tortilla
- 3 eieren (M)
- 50 gr cottage cheese
- zout en peper naar smaak
- 50 gr cherrytomaten
- 50 gr babyspinazie
- optioneel: chilivlokken
- 20 gr geraspte cheddar
- 20 gr geraspte mozzarella
- handje verse bieslook
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C. Vet een vierkante ovenschaal of ovenbestendig glazenbakje van 15×15 cm licht in met olie en leg de tortilla plat op de bodem.
- Klop in een mengkom de eieren los en voeg de cottage cheese toe. Breng op smaak met zout en peper en meng tot een egaal geheel.
- Snijd de cherrytomaten in vieren en hak de spinazie fijn. Roer deze groenten door het eimengsel en giet het mengsel over de tortilla in de springvorm.
- Strooi eventueel wat chilivlokken, over het mengsel en verdeel de mozzarella en cheddar gelijkmatig erover.
- Bak de quiche 25-30 minuten in de oven, of totdat de eieren volledig gestold zijn en de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Garneer de quiche voor het serveren met fijngehakte bieslook.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (gehele quiche)
- Calorieën: 612
- Vetten: 42,1
- Koolhydraten: 6,8
- Vezels: 6,8
- Eiwitten: 45,6