Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme quiche met ei en spinazie.

Ontbijtquiche met spinazie en kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 1 el olijfolie
  • 1 Lowcarbchef naturel tortilla of keto tortilla
  • 3 eieren (M)
  • 50 gr cottage cheese
  • zout en peper naar smaak
  • 50 gr cherrytomaten
  • 50 gr babyspinazie
  • optioneel: chilivlokken
  • 20 gr geraspte cheddar
  • 20 gr geraspte mozzarella
  • handje verse bieslook

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C. Vet een vierkante ovenschaal of ovenbestendig glazenbakje van 15×15 cm licht in met olie en leg de tortilla plat op de bodem.
  2. Klop in een mengkom de eieren los en voeg de cottage cheese toe. Breng op smaak met zout en peper en meng tot een egaal geheel.
  3. Snijd de cherrytomaten in vieren en hak de spinazie fijn. Roer deze groenten door het eimengsel en giet het mengsel over de tortilla in de springvorm.
  4. Strooi eventueel wat chilivlokken, over het mengsel en verdeel de mozzarella en cheddar gelijkmatig erover.
  5. Bak de quiche 25-30 minuten in de oven, of totdat de eieren volledig gestold zijn en de kaas gesmolten en goudbruin is.
  6. Garneer de quiche voor het serveren met fijngehakte bieslook.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (gehele quiche)
  • Calorieën: 612
  • Vetten: 42,1
  • Koolhydraten: 6,8
  • Vezels: 6,8
  • Eiwitten: 45,6