Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Ontbijtschotel met spinazie, kaas en worstjes.

Ontbijtschotel met spinazie en worstjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 tot 3 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 4 eieren (M)
  • 30 gr Griekse yoghurt, 10% vet
  • zout en peper
  • 1/2 tl chilivlokken (optioneel)
  • 60 gr geraspte kaas of feta
  • 200 gr worstjes of chipolataworstjes
  • 200 gr verse (baby)spinazie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Vet een medium ovenschaal in met wat olie.
  2. Voeg de eieren samen met de Griekse yoghurt toe aan kom en breng op smaak met zout, peper en eventueel chilivlokken. Klop de inhoud van de kom met een elektrische mixer luchtig. Roer vervolgens de helft van de kaas door de opgeklopte eieren.
  3. Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur. Snijd de worst in en verwijder het velletje. Snijd in plakjes en voeg toe aan de pan. Bak de worstjes goudbruin aan beide kanten, in ca. 5 tot 10 minuten.
  4. Voeg als de worstjes gaar en goudbruin zijn de spinazie toe en bak deze mee, totdat het een beetje geslonken is. Verwijder het overtollige vocht uit de pan en voeg de worstjes en spinazie toe aan het eimengsel.
  5. Schenk het eimengsel met de groente en worstjes in de ovenschaal en strooi de rest van de kaas er overheen. Bak de ontbijtschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven laat 10 minuten afkoelen. Snijd in 2 of 3 porties en serveer eventueel met een simpele salade.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
  • Calorieën: 362
  • Vetten: 26,1
  • Koolhydraten: 2,4
  • Vezels: 1,4
  • Eiwitten: 28,5