Ingrediënten
Schaal
Bodem
- 150 gr keto granola of zelfgemaakte granola
- 30 gr gesmolten roomboter
- 1 eiwit van een middelgroot ei
- 10 gr erythritol poedersuiker
- snufje kaneel
- snufje zout
Vulling
- 400 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 100 gr diepvries blauwe bes en framboos
- 40 gr erythritol poedersuiker
- 4 gelatineblaadjes
Topping
- 100 gr diepvries blauwe bes en framboos
- 50 ml water
- 20 gr erythritol poedersuiker
- 1 gelatine blaadje
- verse vruchten
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Maal vervolgens de granola fijn in een keukenmachine. Meng de granola met de gesmolten roomboter, het eiwit, de ery-poeder, de kaneel en het zout.
- Vet 6 tartelette vormpjes (10 cm) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het mengsel op de bodems en druk dit goed aan. Zet de bodem voor 10 tot 15 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
- Doe voor de vulling de bosvruchten samen met de ery-poeder in een steelpan en laat dit voor 2 minuten koken. Voeg dan de gelatine blaadjes al roerend eraan toe. Roer tot het gesmolten is, daarna zet je het vuur uit. Pureer de bosvruchten nu met een staafmixer tot een glad geheel.
- Doe de Griekse yoghurt in een mengkom. Zeef de bosvruchten gelei erboven en druk met een lepel al het vocht door de zeef. Mix met een elektrische mixer de vulling goed door. Verdeel daarna over de bodems en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- Week de gelatine voor de topping in koud water. Maak nu de bosvruchten topping door de bosvruchten samen met het water en de ery-poeder in een steelpan op te warmen. Laat dit 2 minuten koken.
- Knijp dan de gelatine uit en voeg dit al roerend toe aan het pannetje. Zet het vuur uit en laat weer afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel daarna de topping over de taartjes en zet nog eens 30 minuten in de koelkast. Serveer de taartjes eventueel met vers fruit.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 taartje
- Calorieën: 301
- Vetten: 25,2
- Koolhydraten: 6,8
- Vezels: 5,3
- Eiwitten: 9,2