Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sneetje Oosters gehaktbrood met ontbijtspek.

Oosters gehaktbrood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 11 sneetjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 100 gr gerookte ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 23 teentjes knoflook
  • 2 el kokosmeel
  • 1 el sojasaus
  • 1 middelgroot ei
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl djinten
  • 1 tl sambal
  • zwarte peper naar smaak
  • kokosolie om in te vetten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Smeer vervolgens de cakevorm in met de kokosolie, gaat het makkelijkst als de kokosolie een klein beetje verwarmd is en z’n vloeibare vorm aan neemt. Bekleed dan de bodem met de ontbijtspek en zorg ervoor dat de de randjes net iets boven de cakevorm uit komen.
  2. Snijd vervolgens op een grote snijplank de ui en paprika in kleine stukjes. Pers de knoflook teentjes m.b.v een knoflookpers of snijd fijn met een mes. Meng dan in een grote kom het mager rundergehakt, de gesnipperde ui, stukje paprika en de geperste knoflook. Voeg vervolgens het ei toe en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de kokosmeel toe en meng met de handen nog eens goed door elkaar. Breng tenslotte op smaak met de sojasaus, sambal en kruiden.
  3. Als het gehakt goed gemengd is dan kan deze in de cakevorm verdeeld worden. Vouw de overhangende spekrandjes over het gehakt en doe de cakevorm op een rek in de voorverwarmde oven. Bak het gehaktbrood ongeveer 40 minuten gaar.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje
  • Calorieën: 186
  • Vetten: 13,2
  • Koolhydraten: 2,3
  • Eiwitten: 14,4